I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Tuesday, 1 September 2015

KULIT KUSAM! KELAM! GELAP! HITAM!

2013 Mukaku sangatlah gelapnya!!..Ya Allah, hitam, kelam, kusam, kering, pori besar, kasar..

Masa tu baru lepas bersalinkan Nur Dini Imanina, anak ketiga, memang masa tu dah start consume Shaklee (set Hamil Shaklee).

Tapi masa tu, tak jatuh cinta sangat. Lagipun masa tu ambil sesudu sehari jek!!.. kadang terskip jugak..hihiihi… (sebab masa tu blom jadi SID, so jatuh cinta tu x ler beria…)

Pastu, saya asyik tengok testimoni orang kulit cerah dengan ESP, makan sekali VIT C+E+B Complex. Pada saya, TIPU kot?.. memang tak percaya puuuunnnn!!!!!!!!!!......

Sehinggalah, saya terpikir..memandangkan masa tu (bersalin Nur Dini) baru sebulan join dan dah pun naik rank SUPERVISOR, saya cuba mendalami ESP ni.

Oh, baru tau ESP ni boleh..
** cantikkan kulit
** licinkan kulit
** anjalkan kulit
** banyakkan susu badan
** beri tenaga
** bagi kenyang (sesuai utk yang nak kurus), macam saya masa tu dalam pantang mestilah nak kembali bentuk badan asal…kan?
** kuatkan kuku, rambut (kuku mmg buruk giler! Rambut selalu gugur masa tu)
** tumit kaki licin (masa tu tumit gerutu giler!! Sampai anak pun geli nak pegang kaki ku!! Hahah)

Bermulalah episod ku jatuhkan diriku untuk mencintai ESP!!
Tapi, sebenarnya saya ni jenis masa zaman skolah, university memang suka aktiviti luar. Pancaragam la..pengakap laa..kawad kadet Pertahanan Awam laa.. memang banyak sel mati laa..
So memang proses kulit wajah saya tu nak Nampak cerah, licin, gebus, mulus, tu makan masa….

Mentor Shaklee saya, Cery dan teman SID, Aula yang tegur saya masa tu kat Kelas Magika Melaka, bulan November 2013.
Dorang kata, saya dah cerah dari dulu!!... 
Yeke??..

Saya pun buat pic collage…memang ada ambil gambar masa saya dalam pantang (11/3/2013).
Pastu saya ambil gambar bulan November 2013. Punyalah saya terkejut!!

Ya Allah!!..aku dah cerah rupanya?? Wakakakaka…patutlah Cery & Aula tegur aku..hihihi..


Testimoni diri sendiri, yang membuatkan saya sendiri tidak percaya...
Gambar, tiada edit...tiada secalit makeup pun....
gambar 2014: masa tu baru balik kerja..tengah tunggu suami jemput..


Pastu kan…lagi lah membuak sharing ngan orang…sebab dah ada testimoni diri sendiri kan??..

Ye, kawan2 UITM, sekolah saya memang tau kulit saya gelap macam mana..dan dorang pun serius terpana dengan perubahan ku ini..hahaha….

Serius, saya teringat saya pernah anggap testimoni kawan2 shaklee ni TIPU BELAKA!!.. tapi?.. sebenarnya??.. aku pun terkena jugak!!.. hahahah..

So?...memanglah ESP ni sangat best!!..plus??.. orang komen diriku..yang paling membuatkan diriku terasa di awangan laa..
“AWAK NI PERSIS BUDAK SEKOLAH PETANG!!”.. auuwww… jeles tak? Jeles tak??..

Hahahahha…so??.. nak jadi cerita??.. Rambut dah tak gugur dah…kuku semakin baik dari sebelum…tumit dah semakin halus…kulit tangan kaki semakin moist.. kulit muka tu tak yah cakaplaa kan…serius membuatkan diriku kagum dengan produk SHAKLEE ni tau.. dan juga susu badan pun memang meriah dan pekat!! Nur Dini masa tu, tak banyak ragam..lena tido..kenyang minum susu badan mommy yang banyak khasiat SHAKLEE..hihihihi..

Tapi…kenalah sabar….sabar tu penting sangat!!...jangan gopoh kalau nak sesuatu yg hebat berlaku pada diri anda!!..

Janji jangan skip ESP dan juga supplement yang lain…gerenti lah kita akan rasa rugi aku x minum semalam..terus jadi takut..nanti muka aku jadi GELAP balik..

Opppss..lupa nak btau..anak sulung ku darjah 2 …tengok la balik album lama ku zaman UITM dulu..boleh dia gelakkan kita ni…

“Ni mommy ke ni?..yang hitam ni?..”
Saba je laaa aku kan??....

Yolaaa..mommy laaa tuuuu…dulu mommy memanglaa gelapppp…

Terus anakku kata..”tapi sekarang mommy tak hitam lagi!! Mommy dah cantik sebab mommy makan SHAKLEE”!!!

Haaaa….tau punnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hahahahahah…anak pun tau komen oiiiii,,,,,,


Gambar; masa saya di zaman Universiti...
agak-agak..mana saya ye....hahahah

Kalau nak tahu kenapa ESP menjadi pilihan bagi IBU BERPANTANG...klik sini.
Kalau nak tahu..RAHSIA AWET MUDA IBU 3 ANAK...klik sini...
Kalau nak tengok lagi TESTIMONI ESP best??... klik sini..
Kalau nak baca KHASIAT ESP yang sangat teruja.... klik sini..
Kalau nak dapatkan KULIT ANJAL, TEGANG, GEBUS...klik sini...
++++++++++++++++++++++++++++++++

ESP PROMO SEPANJANG SEPTEMBER 2015!!
GRAB NOW!!... JOM SIHAT DAN DAPAT BONUS "GOJES"!!
Hubungi ELLY untuk mendapatkannya...dan saya akan terangkan secara detail tentang cara aturan dan juga tips berkaitan... tentulah untuk pelanggan saya... ;)



    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid



4 comments:

  1. assalam,...hai elly..
    samapi gak ke blog die ^^

    my new entry..jemput singgap yer :)
    --->>>> : promosi september khas untuk wanita-wanita cantik gebus

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kila..hihihihi...
      tqtq visit kila..;)
      jom gempur ESP!!! yeahhhh...

      Delete
  2. Haii.. Cakk.. Done Follow sini no. 9
    Salam kenalan.. Sudilah kiranya follow me back,
    boleh kita saling kunjung mengunjung pasni..

    Official Blog :
    http://tengkubutang.blogspot.com/

    Catlover Blog :
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ MY DEAR... ;)
      salam perkenalan jua dr Elly...will do my dear... sat naaa...

      Delete