I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Tuesday, 23 December 2014

JERAGAT HILANG DALAM MASA 15 HARI

Review daripada mama saya sendiri!!...



Bulan Disember 2014...bulan KECANTIKAN!!.. best sangat...
Mama saya sangat serasi dengan Collagen Powder ni...dahulunya dia tak percaya bahawa dengan sekotak sahaja boleh menghilangkan jeragatnya... sebab katanya, mama dah tua..lambat lah nanti efek nya...

Tapi? Ternyata berkesan dalam masa 15 hari...sekotak 15 sachets...

COLLAGEN POWDER SHAKLEE mampu memuluskan, melicinkan kulit wajah anda dalam masa 8 minggu!!

KEBAIKAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

* kulit lebih tegang, anjal dan elastik
* kulit semakin lembap, licin dan lembut
* pigmentasi & jeragat semakin berkurangan
* garis-garis halus dan kedut semakin berkurangan
* tiada lagi kulit yang kasar, kering dan suram
  

 BONUS LAIN

> menggalakkan kuku yang kuat dan rambut yang tebal serta bersinar
> payudara semakin tegang dan anjal
> awet muda & anti penuaan

HARGA JUALAN SEKOTAK UNTUK COLLAGEN POWDER SHAKLEE
RM298

TETAPI!! Memandangkan pengeluaran Collagen Powder Shaklee akan dihentikan sementara waktu selama 9 ke 12 bulan bermula 1/1/2015, Shaklee Management menawarkan PROMOSI belian,
BELI 3 PERCUMA 1 KOTAK, dengan bayaran untuk 3 kotak sahaja!!!

DAPATKAN POTONGAN HARGA SEBANYAK 20%
(dengan terma dan syarat)

STOK SANGAT TERHAD. Bila-bila masa akan habis. Untuk dapatkan dengan tawaran harga diskaun sebanyak 20%, sila sms dengan segera.

DAPATKAN SEKARANG!!


ELLY
0192221610


Saturday, 12 July 2014

KURUS SIHAT

BUANG LEMAK!! TAMPIL MENAWAN DI BULAN SYAWAL!!

SKINCARE SHAKLEE BEST

[DIA PENYELAMAT TERINDAH BUAT DIRIKU!!]


Wiieeehuuu... alhamdulillah bertemu jua #skincare yang serasi dengan saya!!

Secara jujurnya..dulu-dulu saya menggunakan skincare yang mempunyai kandungan hidrokinon & merkuri. Menjadikan kulit saya, YES PUTIH CANTIK LICIN BERKILAT! tetapi seakan serik sebab mengalami proses pengelupasan yang membuatkan pedih pabila terkena sabun pencuci muka dan cahaya matahari.

>> STOP!! << dan?? muka yang putih cantik licin berkilat tadi berubah menjadi gelap semula!! KELAM..KUSAM!!

puas mencari skincare pelbagai jenama..tetapi masih tidak dapat menyelesaikan masalah!

Sehingga saya join Shaklee pada Dec 2012, saya mula mengetahui bahawa Shaklee pun ada produk skincare.. (setahun dah saya consume set menyusu/hamil sejak Dec 2011, tak pernah ambil tahu pun..huhuh).

So? dengan bonus pertama Shaklee, saya reward diri beli #Skincare#Nutriwhite #Shaklee ini. Alhamdulillah, ianya daripada tumbuh-tumbuhan dan semua berkonsepkan SEMULAJADI..kulit muka saya semakin pulih dan nampak cerah secara SELAMAT SEMULAJADI..tiada pengelupasan pun! saya semakin jatuh cinta padanya!! helps me alot!! Membuatkan kulit wajah saya nampak fresh natural beauty gitu..tak la nampak fake putih kan? hahaha..

Berhati-hati dalam pemilihan bahan kosmetik/skincare ye? Jangan fikirkan nak CEPAT jek..tanpa memikirkan KESAN SAMPINGANNYA..janganlah tiru macam saya yang dulu!! serik dahhh..

so? nak share dengan anda..BAHAYA HIROKINON & MERKURI jika ada di dalam kandungan kosmetik/skincare anda..

APA DIA HIDROKINON?


Hidrokinon adalah senyawa kimia yang bersifat larut air. Hidrokinon banyak digunakan pada produk kosmetik (kaedah pengelupasan) kerana sifatnya sebagai antioksidan. Hidrokinon hanya menutupi warna gelap pada kulit melalui proses penghambatan melanogenesis (proses pembentukan melanin).
Yang menjadi masalah adalah kadarnya. Kadar 2% dianggap sudah tinggi untuk produk kosmetik, dan lebih dari jumlah itu sudah berbahaya. Lebih dari jumlah tersebut akan menyebabkan kulit mengelupas dan terbakar,kerana lapisan kulit tak memiliki melanin yang cukup banyak untuk melindungi wajah dari sinaran matahari.

Kesan dari penggunaan produk berhidrokinon adalah kulit mengelupas teruk, iritasi dan kulit terbakar.Namun yang paling mengerikan adalah munculnya sejumlah penyakit, seperti Vitiligo (pigmen kulit hilang sehingga terbentuk area putih seperti panau) hingga Okronosis atau kulit yang berubah hitam atau putih pucat. Bahkan pemakaian bertahun juga boleh menyebabkan gejala cancer merbahaya yang tidak di ketahui ramai sebenarnya berpunca dari kimia berbahaya ini.

Selain itu, banyak yang tidak tahu bahwa hidrokinon ini juga digunakan untuk cat kuku, pewarna rambut, bahkan senyawa untuk produksi cat, rokok dan bahan bakar minyak.



Bahaya hidrokinon pada kosmetik :


1. Iritasi kulit
2. Kulit menjadi merah dan rasa terbakar
3. Bercak-bercak hitam
4. Kelainan pada ginjal
5. Cancer darah
6. Cancer sel hati



Bahaya merkuri pada kosmetik:


1. Perubahan warna kulit
2. Bintik-bintik hitam pada kulit
3. Alergi
4. Iritasi kulit
5. Kerusakan permanen pada susunan syaraf,
6. Kerosakkan pada saraf otak
7. Kerosakkan pada ginjal
8. Gangguan perkembangan janin
9. Muntah-muntah
10.Cirit Birit
11.Cancer
~~~~~~

BERTUKARLAH KEPADA SKINCARE SHAKLEE


TAK RUGI PUN..saya pakai..mostly sampai setahun penggunaannya tau...SUPER JIMAT di situ!! Di samping hasilnya yang boleh dibanggakan!!
Saya berani cakap..sebab ia telah berlaku pada saya...

pm/wassap for details..
tak semestinya semua item kena ambil..nanti saya terangkan..
and based on kulit anda juga ye..

ELLY 0192221610
FBPAGE: https://www.facebook.com/MommyElleGojes

COD: PUTRAJAYA/NILAI/SALAK TINGGI & SEKITAR
POS 1 MALAYSIA

CANTIK GLOWING SELEPAS BERSALIN

AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG

Assalammualaikum,

Gambar ini saya buat dah lama .. setahun yang lalu..

Sebenarnya gambar ini ada di handphone lama saya...sekarang suami yang pakai handphone saya tu.

Tadi, dia tunjuk saya gambar ni! dia kata.."GEMUKNYA SAYANG duluuuu..."
(tgh bosan-bosan..dia godek gambar-gambar dalam hp tu, tu yang dia terjumpa gambar ni)

hahahaha..dia sangat terkejut sebenarnya tengok gambar ini.. dia kata.. "Ya allah, tengok dekat lengan ni..besarnya.."

hahaha... yeszaaa.. gambar gemuk tu masa saya baru selepas sebulan bersalin.. Shaklee membantu saya untuk kembali kepada berat asal.. selepas habis cuti berpantang 90 hari, alhamdulillah..berat kembali asal..

penangan konsisten #Set #Berpantang + #Slimming daripada #Shaklee, hasilnya dapat segala kemeriahan kesihatan kecantikan... 

TAK PERCAYA KE?? haaa..ramai terkejut tengok gambar ni..tapi inilah saya sebenar!!

TAK PERCAYA TAK PE..JOM ORDER..
DAH PEKENA BARU TAU...

#readystock
pm/wassap SEGERA!!
Tips penyusuan/hamil/berpantang/kecantikan/kurus secara esklusif..
**hanya untuk pelanggan saya sahaja ye...

ELLY 0192221610
https://www.facebook.com/MommyElleGojes
COD: PUTRAJAYA/NILAI/SALAK TINGGI & SEKITAR
POS 1 MALAYSIA