I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Sunday, 6 September 2015

MISI PHOTOSHOOT SHAKLEE DI LATA ISKANDAR....

Alhamdulillah... perancangan nak sampai ke Lata Iskandar, Cameron Highland...jangkaan pukul 7.00 pagi sampai... nak bergerak keluar dari rumah di Nilai, kena jam 4.00 pagi...

Tapi, terlewat setengah jam..4.30 pagi baru keluar rumah...perjalanan lancar..tak banyak kereta..nyaman, damai, tenang..angkut ler tiga orang anak yang tengah lena tidur..masuk dalam kereta...hihihiih...

Saya pun, lama-lama tak leh tahan mata..terlelap jua..hihihiih...
Sebenarnya nak ke Cameron, ada jemputan majlis perkahwinan sepupu suami..so, saya sampaikan pendapat pada suami..

"Abang..boleh tak kita pergi awal??.. sebab Elly nak photoshoot produk Shaklee kat air terjun nun...."
Bila En Suami kata ok..so??.. memang semangat la kan.. hahaha..

Siapkan sarapan pagi yang simple untuk suami/anak-anak..sandwich jah...sonang yooo...tapi yang nyata...sedap tauu...hihihiih.


Mommy with Emeer Darwisy, anak kedua saya...


Family time...

Sesi photoshoot berjalan dengan lancar... habislah ku angkut dan minta tolong pada anak-anak, Aisy dan Emeer untuk bawa naik ke atas, beg-beg Shaklee yang berisi produk...


Produk Shaklee semuanya bertebaran atas batu, air terjun Lata Iskandar...
errrmmm..nampak mommy nak snap..si Aisy mula buat aksi.. hihihi ;)


Bermula jam 7.30 pagi, sehinggalah 9.30 pagi sesi photoshoot dijalankan... suami?? melayan anak-anak kat bawah...bermain di gigi air terjun..sejukkk kata Aisy!!..menggigil dia...heheh.. 
Kami jadi orang pertama yang naik dan bergambar sakan..hahaha... 

Semakin lama saya sedang asyik mengambil gambar..ramai pulak orang naik atas..semuanya nak mengambil gambar berlatarbelakangkan air terjun yang sangat cantik tuuu.. haaa.. nak tengok ke??..



Bersama suami tersayang.. hihihihi
Cantik kan air terjun tu??.. haa..saya pun tak nak melepaskan peluang juga...
heheheh...nak jugak bergambar dengan orang tersayang tuuu...


Alhamdulillah, mommy yang sedang hamil ni gigih tau photoshoot produk Shaklee..semata-mata nak kan feel untuk update blog, hihihi..hasil usaha sendiri mem'photoshoot... kikkikikiki... barulah semangat kannn??....
Jom layan sedikit gambar-gambar yang telah saya photoshoot tadi...
ini adalah hasil pembelajaran saya semasa di Kelas Photoshoot Smartphone di Saiful Nang Academy, Bangi... sedikit sebanyak..ianya dapat membantu saya dalam penghasilan gambar, angle, efek yang terbaik!!... 


Anak sulung saya, Aisy Darwisy...
ESP menjadi pilihan ramai tau!!...Rebut sekarang!!..
Tengah TAWARAN MENARIK sepanjang September 2015 ni.. hihiihih



Set Hair Care Shaklee...favourite saya nih!!!...
pakai syampoo, conditioner dan scalp treatment tu..errmmm..
nyaman je rasa kepala ni...kurang kelemumur dan keguguran rambut saya tau... ;)



VIVIX SHAKLEE..errmmm...favourite saya dan suami..
Menjadikan diri kami AWET MUDA...hihihi..
banyak betul khasiatnya...di samping memberikan kesihatan, kecergasan
yang MANTAP sentiasa...alhamdulillah... ;)

Errrmmm.. tu semua gambar yang belum di edit..di buat efek dan sebagainya... bukan mudah weh nak photoshoot ni tauuu.. duduk senget sana, sini.. betulkan balik posisi produk lah...bunga lah.. macam-macam.. kalau ada kawan-kawan ...best sikit..hihihi.. ini?? kita je sorang yang buat semua,,,,...nak harapkan anak-anak..errmmm..boleh, takat pegang bunga je laa.. hihihi...

Anyway..saya sangat teruja dengan penghasilan gambar photoshoot ini, hanya hasil dengan smartphone saya.. hihihi.. sebenarnya handphone saya, kawan-kawan gelarkan iBUNIAN...hahaha.. sebab selalu saya snap gambar...mesti blur, kelam...berkabus..

Tapi, bila ambil gambar photoshoot kali ni..aik?.. semua pelik..mereka ingatkan saya dah bertukar ke iPhone6+...heheheh. memanglah itu impian saya..tapi, saya katakan..saya masih bersama iBUNIAN...hahahhaha... 

errrmmm..sesungguhnya..gunakanlah smartphone anda dengan sebijaknya..gambar-gambar yang diambil boleh jadi CANTIK, MENARIK..apatah lagi selepas di edit, letak efek semua. Gunakan apps-apps yang perlu di download kan....

Dan yang nyata??.. pengcahayaan yang semulajadi adalah tips terbaik untuk menghasilkan gambar yang terbaik!!...

Selepas selesai 2 jam photoshoot, kami pun naik ke Tanah Rata...untuk bersiap di bilik hotel keluarga mentua saya.....puas hati anak-anak dapat menikmati keindahan alam semulajadi ciptaan ALLAH YANG MAHA ESA...



Mommy with 3 kids... + 1 in tummy!!! ;)


My family....is everything for me...
Kurniaan Allah, pinjaman Allah... ;)


Errrmmm...alhamdulillah..selesailah cerita photoshoot saya... dan kami pun dah selamat sampai ke rumah di Nilai... esok ada majlis perkahwinan sepupu saya pula di Damansara....

Ok, tunggukan lagi entry saya ye,....bersama gambar-gambar photoshoot yang saya ambil tuuu...
Anyway,,saya memang suka mengambil gambar dan juga bergambar.....hihihiih... 


    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid





3 comments:

  1. Orang Nilai rupanya...cantik photoshoot tu....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQTQ Cik na.. ;)... org seremban, beli rumah di Nilai..
      errmmm..byk lg gmbr photoshoot tu lom upload kat entry blog.. tunggu kan kemunculan entry seterusnya...

      tq cik na berkunjung... ;)
      cik na org mana...

      Delete