I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Monday, 24 August 2015

MY BUSINESS, MY LOVE, MY PASSION ~ BISNES SHAKLEE TURUN TEMURUN...

Alhamdulillah...cerita semalam...
Pagi-pagi kami sekeluarga dah pergi ke Faizland Sdn Bhd, Bangi...ofis Mentor Shaklee saya, Pn. Shareeza Hashim (Cery)...

SEKELUARGA tau...bawak anak-anak sekali.. huuhuhuh...
Daddy ada kelas Tafsir, sambil Mommy ada coaching dan photoshoot produk Shaklee dengan kawan-kawan...
Anak-anak??.. bawak semua...tak ditinggalkan... mereka pun suka sangat nak ikut Daddy Mommy, ada kelas ni...

MLM SHAKLEE
Sebelum start Kelas Coaching dan Photoshoot, kami sarapan dulu bersama...
Mentor kami, Pn Shareeza aka Cery ,empunya FAIZLAND Sdn Bhd, 
buat cup cake pisang & donut labu..
pandai tau dia buat..sodaaappp lak tuu.. hihihiih...



MLM SHAKLEE
Kaum Nisak (Perempuan) bersama anak-anak...kejap lagi nak kena "RODOK" ...hihihihi...

MLM SHAKLEE
Ok, dah start Coaching... Pn Shareeza (Cery) duduk di sofa sebelah saya..
pakai shawl hitam, tuuuu...





MLM SHAKLEE
Ustaz Harun sedang mencerahkan sesuatu isu, dikaitkan dengan ayat Al-Quran..
Kaum Rijal (Lelaki) pula, menghadiri Kelas Tafsir Al-Quran di dalam bilik meeting
Faizland Sdn Bhd, Bangi..sementara
isteri-isteri ber'coaching SHAKLEE di luar bilik meeting... ;)




Kelas Tafsir Al-Quran kali ni, khas untuk kaum Rijal sahaja.. Ustaz kata nak sesi silah (berhubung)..nak kenal-kenal dengan para suami masing-masing.. isteri masing-masing Ustaz dah kenal... dah hampir 4 bulan kelas Tafsir Al-Quran dijalankan di Faizworld Training Centre, Bangi..yang dianjurkan oleh empunya Faizland Sdn Bhd, Mentor Shaklee kami, Pn. Shareeza (Cery) dan suaminya, En. Mohd Nazri...



Alhamdulillah, kelas pertama untuk kaum Rijal mendapat sambutan... semuanya teruja nak datang lagi nak menimba ilmu Al-Quran...hidup berpandukan Al-Quran & Sunnah Nabi..in shaa allah.. kata mereka, kalau skip sekali pasni...rasa RUGIIIIIII sangaaatttt.... ;)


Tenaga pengajar adalah dari kalangan pengasas Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP), Kajang.
Sebuah rumah yang sangat hebat dalam pembelaan anak-anak yatim dan asnaf... 



MLM SHAKLEE
Suami-suami sedang khusyuk merujuk Al-Quran....

MLM SHAKLEE
Ustaz kami laa ni...yang selalu KATOK kami dengan
mukjizat Allah.. iaitu Al-Quran... ;)
KATOKAN yang sangat membina..membuatkan kami menyedari sesuatu
dalam kehidupan selama ini... huhuhuhu....


MLM SHAKLEE
Pertanyaan demi pertanyaan, hangat dibincangkan
oleh kaum Rijal... ;)



MLM SHAKLEE
Sebelum Ibu nak start phtoshoot produk Shaklee, layan anak-anak dulu..
Buat contest lukisan, siapa paling cepat lukis..
hihiih..meriahnya!!..


MLM SHAKLEE
Semua semangat...nak tunjukkan bakat.
Pewaris Shaklee kami semua ni...




Bisnes MLM SHAKLEE adalah salah satu bisnes yang boleh diwarisi turun temurun di dalam keluarga kita..best tu... so, dari sekarang, kami Ibu Ayah dah pun mula menerapkan ilmu bisnes dalam kehidupan anak-anak.. 



Inilah grup JUTAWAN SHAKLEE kami, di bawah naungan Pn. Shareeza (Cery)... konsep inilah yang kami gunapakai..kami tak abaikan keluarga kami.. bersama-sama bawa ke kelas..belajar..  dan tiada pula kelas-kelas Coaching waktu malam..



Selalu orang kata..MLM ni.."MEETING LARUT MALAM"... kaaannn??..
tapi grup kami, meeting siang-siang je..dan kami bawak sekali keluarga kami..  itulah NILAI NIKMAT YANG TAK TERNILAI bagi kami semua...

KELUARGA lah segalanya kan??.. merekalah sokongan kuat bagi kami..jadi kenapa perlu kami tinggalkan mereka...dan sibuk menguruskan bisnes SHAKLEE kami??.. 


MLM SHAKLEE
Anak kedua saya, Emeer Darwisy...


Anak Sue...Aisy..bijak..dia tak suka melukis..
so dia buat kira-kira..baru berusia 4 tahun...
Anak Shaklee sungguh laaa haaiii.. ;)

DI SEBALIK TABIR PHOTOSHOOT PRODUK SHAKLEE...
Jom kita layan....

MLM SHAKLEE
Selesai sesi layan anak, kami menjalankan aktiviti kami pula..
Photoshoot produk Shaklee...
Terima kasih pada Sue.. guna Iphone dia..
Telefon canggih... ;)

MLM SHAKLEE
Bersungguh-sungguh tau..nak shoot yang terbaik!!.. hihihiih


MLM SHAKLEE
Hah..tu diaaaa... saya pemegang carpet bulu-bulu tu... hihihiih...


MLM SHAKLEE
Selesai kelas Tasir, Coaching dan Photoshoot...
Tuan Pengetua Faizland Sdn Bhd, En. Mohd Nazri (berbaju belang)
berbesar hati nak belanja kami semua makan Ikan Patin
Kedai Mak Ngah tu...bawah Faizland je...sodappp..
Terima kasih Faizland... ;)
Moga diperluaskan lagi rezeki mereka dunia akhirat...





MLM SHAKLEE
Tuan Pengetua Faizland Sdn Bhd, En. Mohd Nazri, terus mewujudkan grup telegram Al-Quran khas untuk kaum Rijal..


Indahnya berbisnes MLM SHAKLEE...apabila disertai dan mendapat sokongan daripada semua pihak..suami/anak-anak/keluarga. Dan juga perlulah kita menegakkan ISLAM secara sebetulnya mengikut panduan, berpandukan Al-Quran dalam menjalankan perniagaan ini...agar semuanya diberkati dan dirahmati oleh PENCIPTA/PENGATUR...Allah swt...



In shaa allah..aamiin...

Doakan kejayaan saya ye...

terima kasih atas sokongan anda sekalian...
Saya doakan anda semua bahagia, sihat dan dirahmati / diberkati Allah jua...

Jika ada yang berminat untuk menyertai bersama saya...
Alhamdulillah, langkah yang BIJAK...dan saya bersama kawan-kawan Shaklee di bawah grup JUTAWAN SHAKLEE sedia membantu... untuk menempah kejayaan bersama ke SYURGA...
In shaa allah....


    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid







4 comments:

  1. Replies
    1. In shaa allah..ada rezeki nanti..leh la jumpa dia..kannnn??.. hihiihih

      Delete
  2. seronoknya dapat berkumpul macam ni~

    ReplyDelete