I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Sunday, 23 August 2015

MEMANCING...HOBI TURUN TEMURUN FAMILY...

Errrmmm... memancing??.. memang hobi azali En Suami..
Masa zaman bercinta...sakit aarrrr... hahahah...

Berkenalan semasa sekolah...bila masing-masing masuk Universiti...cuti je, dia tak balik..sebab ikut geng dia masuk hutan laa..pergi laut laa.. berhari-hari..
Memang takde pun jumpa-jumpa beria.. hihihi..

So bila dah berkahwin ni...memang saya perlu sangat memahami hobi minatnya tuuuu... Ayah mentua saya pun sama hobinya.. So memang MEMANCING ni hobi turun temurun keluarga..

Yang best..kalau En Suami pergi mancing, Royal Belum ke..Temerloh ke...Pekan ke..Terengganu ke.. Air Kuning ke.. macam2 tempat laaa dia pergi...ada hasil yang best2...ikan..sotong yang sangat FRESH.. teruja...sebab tak pernah makan ikan sotong fresh kan.. hahahah

Anak-anak lahir..Sulung dan kedua, lelaki... pun dah nampak ciri-ciri mengikut jejak langkah daddy.. adoilaaa,,, nasib mommy ada peneman tau.. si budak kecik anak dara tu... ;)

Petang semalam, Daddy bawak Aisy (sulung) dan Emeer (no 2), memancing di Kolam Jugra, Banting, Selangor.. Bayaran sejam RM20 seorang... Ikan yang dapat..boleh bawak balik..tapi kena timbang dan bayar laaa...hihihiih...


HOBI MEMANCING
Anak-anak saya.. kiri (Emeer), kanan Aisy


HOBI MEMANCING
Emeer Darwisy paling teruja!!... 

Masa pergi memancing kat kolam ni...Daddy hanya bawak peralatan untuk anak-anak jek.. sebab nak bagi anak-anak peluang merasa sendiri...Daddy ajar cara mancing yang betul...'CASTING'.
Semalam, dalam masa sejam dapat 8 ekor..semuanya SIAKAP... Masa dapat ikan tu..Aisy terkial-kial nak gulung...hahahha...


HOBI MEMANCING
 En Suami masa pergi trip ke Air Kuning, Perak, masa trip Rabu lepas (19/8/2015)
En Suami pergi trip ni ngan kawan-kawan mancing dia... geng Angler's Department... pergi balik hari jek.. tak dapat banyak ikan masa ni.. yang dalam gambar ni, namanya 'PEACOCK BASS'...
Tapi En Suami tak bawak balik pun..sebab, saya pun tak makan ikan ni..dia bagi kat kawan-kawan dia jek.. yang dia bawak balik...jambu madu/batu yang dibeli kat RNR Tapah.. hehehehe.. jadilaahhh kannn..??..

In shaa allah bulan depan, September ni..En Suami pergi trip mengikut Persatuan Pemancing Malaysia... Royal Pahang Billfish International Challenge (RPBIC), sebagai Marshall jekk.. hihihi.. Hampir tiap bulan, En Suami ada trip nya.. tak po laa..sabar la yo mommy... hihihiihih

Salam sayang;
Elly Khalid



4 comments:

  1. Biasanya minat mak ayah akan turun kat anak-anak juga kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. ye gitulaa biasanya... ;)
      terima kasih atas kunjungan....

      Delete
  2. kami sekeluarga pun minat memancing....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaik....selalu pergi mancing katne...
      terima kasih atas kunjungan.... ;)

      Delete