I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Friday, 30 January 2015

NENEK UZUR KEMBALI BERTENAGA SELEPAS 5 HARI!!

Alhamdulillah..syukur, syukur, syukur...

Tak tergambar dek hati saya, apatah lagi cucunya sendiri...

Cucu nenek ni, regular customer saya. 25/1/2015 yang lalu, beliau text saya mengatakan situasi neneknya yang semakin uzur, tak makan, tak minum, darah tinggi, sebelah buah pinggang tak berfungsi. Macam-macam masalah neneknya. Beliau mohon nasihat daripada saya, supplement apa yang sesuai untuk neneknya.



Whatsapp bertarikh 25/1/2015


Syor daripada saya?...Tentulah VIVIX memandangkan faktor usia dan keadaan nenek yang semakin uzur. Tentunya nenek tak berupaya nak menelan pil / tablet kan?

Jadi yang mudahnya?.. 
VIVIX HANYA SESUDU TEH SEKALI SEHARI SAHAJA!!!

Saya juga syorkan, boleh juga dibuat as kordial, bancuhkan dengan PERFORMANCE DRINK. Performance Drink perisa oren, memang sedap sangat kalau dibancuh bersama VIVIX.

Itu adalah minuman kegemaran saya!! Dan memang selepas pekena VIVIX + PERFORMANCE DRINK, tenaga tu agak "boombastic"!!... kalau nak stay up malam-malam, saya buatlah sebekas. 

Paling sedap, dibuat ketika panas terik. Hilang dahaga kepuasan yang sejati!,, ahakkks..

So, berbalik pada nenek ni...
30/1/2015 ~ selepas 5 hari,...

Saya mendapat perkhabaran positif daripada cucunya..



Whatsapp bertarikh 30/1/2015


Sesungguhnya, kita hanya berusaha kan? Selebihnya, kehendak izin daripadaNYA..

Dalam 5 hari, nenek konsisten consume VIVIX & ESP, Alhamdulillah... nenek kembali bertenaga, boleh duduk berdiri, pertuturan jelas.

Cuma belum ada selera makan. Saya dah pun syorkan padanya, boleh consume MEALSHAKE untuk boost up selera makannya.

Saya hanya membantu dengan ilmu produk yang saya ada, untuk melihat kesihatan anda semua bertambah baik.

Oh!!..Bulan ni kebetulan PROMO VIVIX kan??..

Untuk anda yang inginkan kesihatan di tahap optimum dan seiring dengan kecantikan luar/dalam, bolehlah cuba consume VIVIX ini.



Khasiat Vivix Shaklee


Sesekali kita berikan yang terbaik buat insan tersayang, apa salahnya kan? 
Alangkah bahagianya hati apabila melihat insan tersayang beroleh kesihatan yang lebih baik.

Betul ? Betul?

Dapatkan PROMO VIVIX sekarang!!
TAWARAN DISKAUN 20% SEHINGGA 31/1/2015!!
+ FREE MEMBERSHIP!!

Pengedar Shaklee,
Elegant Lady;
Elly @ Mommy Elle Gojes
0192221610

fbpage: https://www.facebook.com/MommyElleGojes



Thursday, 8 January 2015

DULU HITAM KUSAM, SEKARANG CERAH BERSIH GEBUS MULUS!!

Assalammualaikum,

Hari ni saya nak kongsikan cerita saya sendiri..
Dulu-dulu, saya memang gelap..dari zaman sekolah rendah saya memang dah terdedah pada cahaya matahari dek join kumpulan pancaragam sekolah.

Masuk sekolah menengah, sibuk pula berkawad pengakap. Kena lagi cahaya matahari.

Masuk Uitm, berkawad juga dalam pasukan Pertahanan Awam Malaysia. Dah la saya masa tu jadi Timbalan. Jadi memang kena aktif la turun kawad ni. Kena lagi cahaya maatahari.

Errrmm..macam mana laa kulit saya tak semakin gelap, gelap, kusam, kelam?.. Banyak sel mati kan??..

Kalau nak tahu, saya pun pernah cuba satu produk kecantikan buatan Malaysia. Tapi kan, serius memang nampak kulit muka saya bak kulit bayi, cerah bak putih telur...tapi? Kalau tengok kat lengan saya?.. hahahaha,,,, beza kot warnanya?...FAKE giler...

Produk kecantikan tersebut buatkan kulit saya mengelupas teruk. Macam kucing rasanya...sebab mengelupas kat tepi-tepi bibir, kat pipi, dahi. Teruk betul muka saya masa tu. Malu tau nak jumpa orang... asyik bawa Baby Oil je dalam beg. Sebab kalau kering je, saya terus sapukan supaya tak nampak mengelupas yang teruk.

Tapi bila kena cahaya matahari, basuh muka ke,,memang sakit pedih laa..hanya tuhan je yang tahu. Tapi sebab nak cantik??.. tahan jelaa..

Tu la akibatnya..nak cantik secara MUDAH, MURAH, CEPAT!! tak fikir kesan, implikasinya.
Padan muka saya kan?? huhuhuu,,,,

Tu cerita dulu...sekarang, setelah bergelar Pengedar Shaklee, saya telah mula consume Collagen Powder, ESP, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, B Complex dan lain-lain.

Dan bermulalah episod saya bertukar wajah...hahaha...
bertukar wajah ke arah yang lebih semulajadi.

Tengok sikit transformasi saya nih...serius saya tak memakai makeup pun, hanya pakai lipstick dan celak je. Gambar tidak di edit langsung tau..memang itu original tau...



Sesungguhnya baru saya menyedari dan belajar dari kesilapan..bahawa kalau nak cantik, kulit fresh kena bermula dari dalaman. Dalaman kena bersih, detoxkan dulu toksin tu, bersihkan saluran darah dan darah kita.. barulah kebersihan, kesucian wajah tu akan terserlah...walllaahhh... hehehehe

Kalau tengok pada gambar saya bertarikh 11/3/2013, masa tu saya dalam pantang. Muka tembam sebab baru lepas bersalin masa tu kan?.. Memang tekstur kulit muka saya sangat teruk. 
~ pori besar
~ parut jerawat
~ tona tak sekata (disebabkan produk kecantikan mengelupas tu)
~ kusam
~ kelam
~ tak berseri
~ kering

Semasa dalam pantang, bermula episod saya consume Collagen Powder dan Vivix daripada Shaklee. Semasa hamil saya consume ESP, Vitalea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Omega Guard sahaja.

Dan saya pun telah mencuba juga produk kecantikan skincare Shaklee iaitu NUTRIWHITE. Maksudnya, dalaman dan luaran saya consume. Semuanya daripada SHAKLEE.

Alhamdulillah, berkat kesabaran yang tinggi, maka hasilnya nampak begitu mengujakan diri saya sendiri. heheheh.. dulu memang saya tak percaya bila google testimoni review pengguna Shaklee, kata muka boleh cerah cantik mulus gebus. Saya selalu kata dalam hati, alaa...edit kot?? alaa.. tipulahhh!! Tapi, rupanya bila kita mula konsisten dan ada sedikit nilai kesabaran, in shaa allah... akan dapat juga hasilnya.

Sekarang, ianya dah terjadi pada saya sendiri.
~ kulit cerah
~ kulit jadi lebih moist
~ tona sekata
~ pori mengecil
~ parut hilang
~ jeragat semakin pudar
~ kulit lebih fresh

Oppss...bulan ni ada tawaran terbaik daripada Shaklee tau...khas untuk anda yang inginkan kulit yang fresh, bersih, clear, gebus, mulus, jom dapatkan daripada saya!!
Anda akan dapat kesihatan dalaman dan juga bonus luaran!!

TAK PERCAYA??.. haaa..kalau yang tak percaya tu lah kena cuba...
nanti mesti jatuh cinta!! 

DAPATKAN TAWARAN DISKAUN 20% DARIPADA SAYA SEKARANG!
+ FREE MEMBERSHIP
+ BERMACAM-MACAM LAGI YANG BEST!!

BERMINAT?? Hubungi...

ELEGANT LADY;
Founder Elegant Millionaire Castle (EMC)
Elly aka Mommy Elle
Pengedar Shaklee
0192221610

KERABU TERUNG BAKAR ~ RESIPI TURUN TEMURUN ARWAH ATOK

Assalammualaikum,

Apa menu anda hari ini?

Saya nak kongsikan resipi turun-temurun dari arwah atok saya ni...

Kebetulan, suami saya baru balik dari Istanbul/Umrah ~Trip Shaklee 5 Bintang, yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee pada 2 Januari 2015 yang lepas.

Suami request saya memasakkan lauk kerabu terung bakar dan juga daging salai. Heheheh, saya ni orang Negeri Sembilan. Jadi, memang lauk-lauk ini adalah menu wajib untuk kami. 

Ok, hari ini saya nak kongsikan resipi turun-temurun ni..memang nampak macam pelik, ada yang tak pernah jumpa mahupun pengalaman sendiri menikmati juadah ini. 

Bahan-bahannya:

Terung panjang yang warna purple tu (2 biji, boleh la untuk 2 orang makan)
2 ulas Bawang merah
2 biji limau nipis
5 biji cili padi
Santan
Garam

Nampak senang je bahannya kan?

ok, kita pergi kepada prosesnya pula..



1) Bakarkan terung tersebut di atas api. Kena perhatikan ye, balik-balikkan terung tersebut sehingga bakar keseluruhannya. Ini untuk memastikan bahawa terung masak keseluruhannya.




Inilah rupanya terung tadi setelah selesai dibakar di atas api. Hitam kan? Tapi orang kata, hitam itu menawan...hihihihih...




2) Siatkan kulit terung yang hitam tersebut. Bab ni kena dalam kesabaran yang tinggi sikit. Sebab bab ni yang akan memakan masa yang agak lama, kena teliti menyiatnya. Sabar-sabar naaa... nanti baru tahu,,,sedap pasti nak lagi!!! 




3) Setelah siap disiatkan kulit terung yang hitam tadi, potong terung tersebut kecil-kecil begini.




4) Potong halus-halus terung tadi, memudahkan untuk kita makan.




5) Potong halus-halus bawah merah dan cili api. Letakkan santan sedikit dan jika pekat, tambahkan sedikit air masak. Perahkan limau nipis tersebut. Dan sedikit garam. Tadaaa.. hidangan siap untuk dijamah!!!...

Prosesnya agak renyah sedikit..tapi?? Tapi rasanya sangat MARVELOUS!! 

Nak tengok bagaimana excited nya suami dan sepupu saya??.. Suami tidak keseorang pergi trip tu, turut disertai bersama sepupu dan pak ngah saya. Kami sepupu sepapat buat Shaklee betul-betul bersungguh, dapatlah bagi peluang pada insan tersayang tiket free ni. Best kan? Dapat gembirakan mereka... Selama 12 hari merantau ke Istanbul /Madinah/Mekah.. tak jumpa nasi putih, tak jumpa lauk Negeri Sembilan...
haaa..apa lagi?.. bertambah-tambah nasi.. suatu kepuasan untuk saya melihat kenikmatan yang mereka rasai. 

Alhamdulillah dengan nikmat Allah ini, team Shaklee Malaysia selamat sampai di bumi Malaysia selepasa selesai menunaikan ibadah Umrah Ziarah yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee Management.



Sepupu kiri, suami berbaju belang. Masing-masing dah botak. Hihihihi... hidangan lauk malam tu, Daging Salai + belimbing buluh + terung cina, Kerabu Terung Bakar, Gulai Labu, Ikan Kembong Goreng dan tak dilupakan ulam petai.

Ok, selamat mencuba!!!

Nanti kalau dah cuba, postkan review anda kat sini ye??.. mesti kawan-kawan yang lain terliur... hihihii...

ELEGANT LADY;
Founder Elegant Millionaire Castle (EMC)
ELLY @ Mommy Elle
Pengedar Shaklee