I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Friday, 28 August 2015

KULIT MELECUR AKIBAT MINYAK PANAS

SUAMIKU DENGAN MINYAK PANAS......

huhuh..
Akibat rajin di dapur..En suami menggoreng keropok lekor.... hajat hati nak goreng untuk dijamukan buat anak-anak dan isteri ni haaa...
Masa dia menggoreng tu...saya  tengah menyiapkan anak-anak, baru lepas mandi...

Sekali dengar bunyi meletup dan jeritan En. suami... 
"Addooooiii... allahuakbar!!!...aduhhh...aduhhh..sakit...sakitt...."

Berlarilah saya dari pintu toilet.. (tengah lap anak-anak masa tuu...), ke dapur...
Ya Allah...cepat-cepat saya matikan api kuali tu... suami saya masa tu tutup muka dia..so kalut  laa masa tu...Berlari pulak pergi toilet, ambil Basic H... tuang dan lumurkan kat bahagian yang terkena percikan minyak panas tadi... saya tanya..mana lagi terasa sakit??.. saya lumurkan..., ada lah jugak terkena kat tangan, jarinya,,,

Bila dah kering BASIC H tu...saya sapukan HERBAL BLEND pulak..(sejenis multipurpose krim)..
Habis muka suamiku..boleh dikatakan satu muka tu laa kena.. paling banyak..kat kelopak mata...
huh!!..direct sungguh percikan panahan minyak panas tu kena kat muka suami saya.. sian dia tau.. 

Saya pimpin..bawak suami naik ke atas..baring...dan kipaskan muka dia tu..pasang aircond bilik..bagi rasa sejuk..saya pujuk dia.. 
"Sabar bang... sikit je ni kan... nanti dekat akhirat nanti lagi pedih, seksa..panas..sakit... istigfar ye bang...selawat..."

Suami angguk-angguk kepala...mata pejam,,, sambil mulut kumat kamit berzikir... sedih saya tengok dia masa tu..huhuuuh...

Esok pagi bangun..cepat betul kesan pengeringan luka tu...nampak la hitam sana sini..errmmm.. rupa-rupanya kat bawah bibir (celahan janggutnya), ada juga terkena..tapi saya tak perasan masa tu..


TESTIMONI KULIT MELECUR
Suami ku... Hari pertama tu..saya snap sejurus saya lumurkan
BASIC H... dan juga sapukan dengan HERBAL BLEND...

Setiap hari, suami pakai set Skincare NUTRIWHITE SHAKLEE..saya memang pakai satu set..
Suami, dia suka pakai pencuci muka jek.. yang lain-lain..errmmm...
so, bila dah keadaan macam ni..setiap malam la, sebelum tidur saya akan tepekkan skincare NUTRIWHITE pada wajah suami...

Alhamdulillah....hari demi hari....keadaan kulit yang melecur tu..(kupingan kudis), cepat betul terkopek sendiri..  dan yang paling lambat nak hilang kesan..adalah yang di bawah bibir tu... (tengok gambar Day 6 tuuu...), tu je lah yang tinggal..celahan janggut pun ada terkena percikan minyak panas tu...lambat nak hilang..sebab masa kalut tu saya tak perasan nak lumurkan dengan BASIC H dan HERBAL BLEND....

Disamping itu, saya juga buatkan masker untuk suami..
>> Sesudu ESP
>> 1 biji Vit E
>> 1 biji Alfafa
>> Secubit Collagen Powder

Hasilnya??.. hehe..suami cukup teruja dengan kelembutan dan kecerahan...
Dua hari lepas tu ada orang menegur suami saya...

"Bang, nampak putih laa..abang makan apa?"
Suami lantas jawab, " Abang makan Shaklee la..nak macam abang gak ke? Meh call abang...."

Hahahha..bila suami sendiri dah teruja... jadi iklan bergerak pulak!!..

Errrmmm..sejak daripada kes ni... haishhh..suami seakan fobia nak goreng keropok lekor tu.. hihihihi... saya pun pernah gak terkena sebelum tu..tapi kat tangan je.. 
Suami kata..
"Yang, pasni tak yah lah kita goreng..kita beli je laaa.. abang tak nak muka sayang pulak terkena minyak panas ni..biar muka abang..jangan muka sayang..."
~ huhuuuhuh.... sobs...sobs..sobss... ;)

Memang selepas kejadian, kami cukup berhati-hati masa memasak.. hihihii..tapi idokler sampai kami pakai helmet... hahahah.. cuma beringat sahaja... ;)

Haaa,,,,,kalau sesiapa ada terkena kejadian seperti ini..melecur...meh contact saya...
Tips kecantikan dan aturan makan set Shaklee akan diberikan secara esklusif kepada anda pelanggan saya...sudah pastinya!!!...



    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid

2 comments:

  1. alahai kesian sgt ye kena minyak panas... rajin suami elly....
    tapi x pe kan ada ubatnya...hahaaa

    tq elly sudi ke blog akak...salam kenal ye....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. errmmm tula ...rajin sgt...dan smpi skg mmg rajin ke dapur pun..sama2 tlg elly masak..hihihi

      tq kunjung balas blog elly...
      salam pekenalan....

      Delete