I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Monday, 21 September 2015

BERPANTANG YANG INDAH...IMPIANKU...


Semasa selesai melahirkan Anak ketiga saya, Nur Dini Imanina... SET PANTANG SHAKLEE adalah pilihan LENGKAP saya!...

Dari hamil pun memang dah mengambil SET HAMIL SHAKLEE...bila dah bersalin pula, just tambah apa yang "perlu" sahaja....

Secara basic nya, produk set ini adalah sama...hanya beza satu/dua produk sahaja...so, amat beruntung laa...tiada masalah kerugian di situ...



Set BERPANTANG yang saya amalkan semasa kelahiran anak ketiga


>> ESP ~ Protein penting untuk ibu n keperluan nutrisi dalam penyusuan untuk baby. PROTEIN membantu ibu dalam penurunan berat badan...best betul....dan bonus ibu kelihatan cantik..

>> VITALEA ~ Multivitamin yang ada IRON, untuk keperluan darah ibu bersalin. bonus untuk ibu kelihatan cantik.

>> VIT C ~ Vitamin keperluan penting antibodi ibu dan bayi. Bonus untuk ibu kelihatan cantik.

>> B COMPLEX ~ Lengkap dengan Vitamin B, ditambah dengan keperluan ASID FOLIK untuk keperluan nutrisi penyusuan bayi. Bonus bagi ibu, kecantikan kulit.

>> OSTEMATRIX ~ Keperluan kalsium bagi pengukuhan tulang ibu, dan juga pembentukan tulang yang kuat untuk bayi. Sangat sesuai untuk ibu yang tidak suka minum air susu.

>> OMEGA GUARD ~ Minyak ikan keperluan ibu, untuk membantu memecahkan lemak terkumpul, mengembalikan bentuk badan ibu lebih molek dan juga untuk kesihatan organ penting (dalaman) ibu. Keperluan DHA & EPA di dalam OMEGA GUARD sangat berkualiti dalam pembentukan IQ dan MATA bayi (nutrisi yang dapat dari penyusuan IBU).

>> ALFAFA COMPLEX ~ Sejenis JAMU MODEN yang mudah untuk IBU bersalin/berpantang dalam perawatan dalaman wanita. Merapatkan kembali miss V, melegakan urat selepas bersalin dan pelawasan detox yang terbaik untuk ibu dalam proses menurunkan berat badan ibu serta membantu dari nutrisi lengkap bagi penyusuan bayi.

>> ZINK ~ Keperluan zink yang sangat baik untuk menyembuhkan luka ibu bersalin. Luka dalaman dan juga luaran. Konsep yang sama dengan 'ikan haruan'. Bonus? Dapat kecantikan juga...kuku, rambut, kulit yang fresh...

Alhamdulillah pengalaman pertama saya mengambil SET BERPANTANG SHAKLEE dahulu, membuatkan ramai orang tak percaya saya Baru 2minggu bersalin.

Melihatkan keadaan saya yang cergas dan sihat luar/dalam membuatkan mereka /nurse yang datang melawat terkejut...
"Ingatkan dah sebulan bersalin"....
Itulah kata mereka...

Pilihan terbaik bagi saya dan rakan-rakan...

TAWARAN HEBAT SEPANJANG SEPTEMBER 2015.

Pembelian lengkap SET BERPANTANG SHAKLEE anda LAYAK MENDAPAT SEBOTOL VITALEA PERCUMA!!
Jika berminat, boleh dapatkannya melalui saya dan disertai dengan aturan yang lengkap.

    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid

.

TENAGA MENJERATKAN IKAN LAYARAN

korang tau tak....

Ikan layaran ataupun 'Sailfish' adalah #1 antara 10 ikan yang terpantas di dunia!!!...

Lihatkan renangannya mencapai cecah ke 112km/j...memang macam berdesup kelajuan kereta kita kan...

Pemancing yang menangkap ikan ini, semestinya memerlukan TAHAP TENAGA & KALORI yang TINGGI untuk menahan asakan ikan tersebut.

Di sini, kita boleh bayangkan bagaimana KEKUATAN TULANG si pemancing yang berjaya menjerat Ikan Layaran ini....



Ikan Layaran tengah cuba dijerat oleh suami saya...berlawan asakannya


Suami saya, telah beberapa kali dapat menjerat, menaikkan Ikan Layaran ini...
APA RAHSIA SUAMI dapat menaikkan dan melawan asakan IKAN YANG TERPANTAS ini?...
.
Suami mengamalkan;
#‎OSTEMATRIX untuk kekuatan jisim tulangnya...khas buat nutrisi KALSIUM.
.
#‎VIVIX ...khas buat kesihatan organ penting dalaman.
.
#‎CINCH_ENERGY_TEA ...khas untuk meningkatkan tahap TENAGA yang sangat bombastic, di samping peningkatan metabolisme secara sihat.
.
dan #‎PERFORMANCE_DRINK ...khas untuk menghidratkan badan yang sedang bergiat aktif aktiviti luar/lasak, pada cuaca yang terik.
.
Bukan terhad pada para pemancing sahaja ye produk ini...abang-abang yang mempunyai hobi aktiviti luar/lasak amat sesuai mengambilnya secara konsisten!!..
.
JOM SIHAT & CERGAS!!..
Bonus? Jeng..jeng...jeng...
Dapat AWET MUDA tauuuu...Haaaaa...
Serius UNTUNG siapa yang konsisten mengamalkan produk #‎shaklee ini...



    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid
.

.

Sunday, 20 September 2015

Berapakah Jumlah Kalori Yang Anda Perlukan atau Gunakan Dalam Sehari?


Berapa banyak kalori yang anda perlukan biasanya ditentukan melalui jenis pekerjaan yang anda lakukan, umur dan jantina anda. Jika anda bekerja di dalam bidang yang memerlukan banyak tenaga dan aktif seperti buruh, petani, ahli sukan dan sebagainya, anda perlukan mengambil makanan yang banyak kalori.

Manakala jika pekerjaan anda memerlukan penggunaan tenaga yang sederhana, perlu bergerak dan banyak berdiri seperti guru, pengambilan kalori agak kurang jika dibandingkan dengan kumpulan yang sebelum ini. Dan jika kehidupan harian ataupun pekerjaan anda memang tidak memerlukan banyak bergerak dan sering duduk sahaja seperti bekerja di pejabat, anda memerlukan pengambilan kalori yang sedikit.

Bagi memudahkan anda mengira berapa banyak kalori yang diperlukan / gunakan, anda boleh merujuk kepada jadual di bawah sebagai panduan jumlah kalori yang anda perlukan.

Kategori Umur Keperluan Kalori Dalam Sehari

Kanak-kanak Lelaki
7-9 tahun >> 1780
10-12 tahun >> 2180

Kanak-kanak Perempuan
7-9 tahun >> 1590
10-12 tahun >> 1990

Remaja Lelaki
13-15 tahun >> 2690
16-18 tahun >> 2840

Remaja Perempuan
13-15 tahun >> 2180
16-18 tahun >> 2050

Lelaki Dewasa
19-29 tahun >> 2440
30-59 tahun >> 2460
Lebih 60 tahun >> 2010

Perempuan Dewasa
19-29 tahun >> 2000
30-59 tahun >> 2180
Lebih 60 tahun >> 1780

Ibu Mengandung
3 Bualan Pertama >> 0
4-6 Bulan >> 360
7-9 Bulan >> 470

Ibu Yang Sedang Menyusukan Bayi
6 Bulan Pertama >> 500
Selepas 6 Bulan >> Keperluan tenaga bergantung kepada jumlah susu ibu yang dihasilkan

Jadual : Jumlah kalori yang diperlukan dalam sehari mengikut Jantina dan Usia


Suami saya, memang memerlukan jumlah kalori yang tinggi...
kerana dia memang sukakan aktiviti luar, memancing di laut, masuk hutan.


Bagi jumlah kalori yang dicadangkan, anggaran tersebut tidak dicampur dengan aktiviti fizikal harian anda. Ia merupakan anggaran bagi individu normal. Jika anda seorang yang aktif, jumlah kalori yang diperlukan mungkin akan bertambah. Sebaliknya, jika anda tidak aktif, penggunaan kalori akan berkurangan.

Bagi ibu yang sedang mengandung, jumlah kalori tersebut perlu dijumlahkan bersama. Sebagai contoh, seorang ibu yang berumur 26 tahun sedang mengandung 4 bulan. Anggaran jumlah kalori yang diperlukan adalah 2,360 kcal. Ini adalah berdasarkan kepada 2,000 kcal (Perempuan dewasa 19-29 tahun) ditambah 360 kcal (Ibu mengandung 4-6 bulan).

Ianya sama juga bagi ibu yang sedang menyusukan bayi. Bagi ibu yang menyusukan bayi selepas 6 bulan, jumlah kalori yang diperlukan hendaklah ditambah (500 kcal atau kurang) berdasarkan jumlah susu ibu yang dihasilkan.

Selain daripada jadual di atas, anda juga boleh mengetahui sendiri anggaran kalori harian yang diperlukan melalui laman web http://www.acaloriecalculator.com . Kaedah pengiraan kalori yang terdapat pada laman web tersebut mungkin lebih tepat lagi jika dibandingkan jadual di atas.

Semoga bermanfaat..dan bolehlah mengira jumlah kalori sebenar yang anda perlukan melalui laman web di atas.


    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid

Thursday, 17 September 2015

KENDURI KESYUKURAN MADETILL ..TERJUMPA IRMA HASMIE

Alhamdulillah, sekali lagi berpeluang bersama keluarga besar MADETILL Event Management (MEM) di kilangnya yang terletak di Balakong, Selangor pada 16 September 2015.

Kilang ini satu-satunya di Malaysia yang membuat "DOME FOOD WARMER" sejak tahun 1998. haaa... pernah nampak kan dome yang selalu digunakan semasa kenduri kahwin tu??... haaa... inilah dia kilangnya yang membuat dome tersebut....

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Kilang MADETILL Event Management terletak di
Kawasan Perindustrian Taming Sari, Balakong, Selangor.


MADETILL Event Management menawarkan pelbagai perkhidmatan jual dan sewa seperti di dalam gambar di bawah....


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


Jemputan daripada Pengarah Urusan, Tn Hj Harun kepada suami saya...kami penuhinya, atas urusan teman perniagaan syarikat suami dan ayah mentua saya.

Seperti biasa, Tn Hj Harun mengalu-alukan kedatangan para jemputan, sanak saudara, rakan-rakan...dari satu meja, ke satu meja melayan tetamu.. sangat humble, sangat "ayah-ayah", pada pandangan saya...

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Tn Hj Harun, Pengarah Urusan Madetill Event Management
menyambut kedatangan kami

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Suami dan Tn Hj Harun


MADETILL EVENT MANAGEMENT


Ramainya tetamu, macam kenduri kahwin pula.. tapi yang bezanya tiada pasangan pengantin...hihiih... 5-6 khemah yang telah didirikan. Pelbagai juadah makanan yang ternyata sangat menarik perhatian kami... errrmmmm... macam-macam makanan ada... pergi jela kat gerai-gerai tuuu...


MADETILL EVENT MANAGEMENT




MADETILL EVENT MANAGEMENT



MADETILL EVENT MANAGEMENT
Beratur...nak ambil kambing....
tu dia kepala anak saya..Emeer Darwisy..nak pergi beratur juga..hihiihih


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Kebiasaan, gerai kambing lah yang habis dulu.... normal kat semua kenduri kannnn...  ;)


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Cendol!! 


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Ambil sorang satu..nanti berebut....


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Sangat klasik, tradisional...
putu mayam dimasak pada masa tersebut..
baru saya tahu, cara masaknya macam mana...


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Anak-anak khusyuk minum cendol...
En suami ambil capati..cicah dengan kari daging kambing kisar...
serius sangat menusuk kalbu laa kuahnya... yummmeehhh!!


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Putu mayam yang sangat special pada saya..
sangat halus buatannya, habis 3 keping..untuk saya seorang..
eh, tapi makan berdua..(baby in tummy...hiihih)


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Nasi minyak yang sangat menyelerakan....beratur orang nak ambil..


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Melayan anak-anak makan putu mayam..
tak selalu mereka jumpa..hiihihih
Suami melayan anak-anak, saya menjenguk showroom...sebelum tu, saya dah tanya pada Tn Hj Harun... boleh tak saya nak ambil gambar???.. saya nak masukkan dalam blog saya..
Tn Hj balas.. ehhh..boleh-boleh...ambil laaa... ihihiihih....
maka?? apa lagi??.. tugas saya bermula... ahakkksss...



MADETILL EVENT MANAGEMENT
Kaunter showroom


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Deretan barang-barang yang disewa/dijual..
dari MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Bekas air pun nak bagi nampak esklusif...
dibalutnya dengan kain tuuuu...
lain daripada yang lain...kan??


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Jenis-jenis kain juga dipamerkan, untuk pelanggan memilih tema pilihan


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Contoh, tempat makan beradap bagi pasangan pengantin..
huiii..sangat esklusif...
alas meja tu..berkilat-kilat .....perrggghhh....


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Nampak tak mengerlapnya alas meja beradap pengantin tuuu... hihihiih


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Pilihan design meja VIP,
konsep tema HITAM/PUTIH

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Pilihan design meja VIP, 
konsep tema CREAM/WHITE

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Pilihan design meja VIP, 
konsep tema GREEN/ BLACK

Bila dah kenyang, dan setel tangkap gambar sekitar... tiba-tiba ternampak seseorang yang dikenali ramai...memang saya dimaklumkan oleh suami, pelakon Irma Hasmie adalah anak buah kepada Tn Hj. Harun.

Apa lagi??.. hihihiih... saya pun katalah... "Bang, Elly nak ambil gambar dengan Irma Hasmie boleh tak?..", suami senyum je..dan izinkan...



IRMA HASMIE
Saya bersama Irma Hasmie sedang memangku anaknya.

Alhamdulillah, syukur...dapat lagi peluang merasai kenikmatan rezeki yang dikurniakan oleh Allah swt....kenyang dah kami....makanan yang disediakan semuanya sedap belaka... ;)

Errmmmm...amacam??.. bagi anda yang masih tercari-cari untuk sewaan/ atau nak beli... kualiti dari MADETILL amat bermutu tinggi!!!...
Boleh layari website MADETILL untuk keterangan yang lebih lengkap, boleh klik di sini.

Terima kasih kerana sudi membaca... ;)

Salam sayang;
Elly Khalid







Tuesday, 15 September 2015

HIJRAH SEORANG WANITA




Jika sebelum ini kita bertudung dulu tanpa dasar "perintah siapa?" "untuk apa" "kerana apa" "tunggu dulu" "muda lagi" " tak up-to-date!".

Hari ini kita mencari cahaya. Petunjuk hanya dari Allah. Melalui jalan hamba-hamba-Nya yang bekerja menyampaikan risalah tanpa kepentingan diri kecuali untuk melaksanakan basmallah.

Surah An-nur (CAHAYA) 24: Ayat 31 jelas mencirikan pemakaian mukminah untuk mereka yang sudah pun berserah diri kepada jalan Allah sebagai seorang muslim.

وَقُل لِّلْمُؤْمِنَٰتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَٰرِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ ءَابَآئِهِنَّ أَوْ ءَابَآءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَآئِهِنَّ أَوْ أَبْنَآءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَٰنِهِنَّ أَوْ بَنِىٓ إِخْوَٰنِهِنَّ أَوْ بَنِىٓ أَخَوَٰتِهِنَّ أَوْ نِسَآئِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَٰنُهُنَّ أَوِ ٱلتَّٰبِعِينَ غَيْرِ أُو۟لِى ٱلْإِرْبَةِ مِنَ ٱلرِّجَالِ أَوِ ٱلطِّفْلِ ٱلَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا۟ عَلَىٰ عَوْرَٰتِ ٱلنِّسَآءِ ۖ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوٓا۟ إِلَى ٱللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ ٱلْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿٣١﴾

"Dan katakanlah kepada para perempuan yang beriman, agar mereka menjaga pandangannya, dan memelihara kemaluannya, dan janganlah menampakkan perhiasannya (auratnya), kecuali yang (biasa) terlihat. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kerudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya (auratnya), kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putra-putra mereka, atau putra-putra suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putra-putra saudara laki-laki mereka, atau putra-putra saudara perempuan mereka, atau para perempuan (sesama Islam) mereka, atau hamba sahaya yang mereka miliki, atau para pelayan laki-laki (tua) yang tidak mempunyai keinginan (terhadap perempuan) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat perempuan. Dan janganlah mereka menghentakkan kakinya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertobatlah kamu semua kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, agar kamu beruntung."

Menjadi muslim mesti kaffah (TOTAL). Bukan separuh-separuh. 50/50 mahu Allah, tapi ada jiwa sebahagian lagi masih kepada HARTA, SOCIAL STATUS (TAKHTA) dan WANITA.

Jangan kita salahkan Allah kalau kita yang tidak mampu menilai perintah-Nya.

Masuk Islam itu tidak ada paksaan dalam memilih sistem hidup. Tetapi bila sudah berada dalam sistemya dengan automatik kita memaksa diri kita mengikut term and condition sistem.

Batas dan sempadan di dalam agama sudah ditetapkan. Ikuti dengan ilmu. Bukan dengan nafsu.

Hijrah kerana Allah. Itu lebih murni. Harmoni dengan kasih sayang sesama manusia. Ar-rahman arrahim.

Misi ini dinamakan RAHMATAN LIL ALAMIN. Ada basmallah.

Lillah.
Billah.

WERDA adalah JENAMA...
tudung yang menepati syariah untuk muslimah...
GRAND OPENING pada 19/9/2015 di Bangi Sentral.


Pilihan saya dan impian saya untuk ISLAH ke arah yang lebih baik dari segi penampilan, pemakaian, dan juga peribadi...in shaa allah...

Untuk PRE-ORDER tudung WERDA ini...bolehlah menghubungi saya....

    ELLY 0192221610
    NILAI, SEREMBAN, SALAK TINGGI, PUTRAJAYA

    Emel: syamelly29@gmail.com
    FBPage: WERDA NILAI


    Salam sayang;
    Elly Khalid

https://www.facebook.com/werda.nilai

Saturday, 12 September 2015

KULIT CANTIK

Overnight Renewal Whitening Cream daripada Nutriwhite Shaklee...
krim malam yang amat rugi kalau ter'skip sapu...
huhuh...saya mesti menyesal esoknya...

sebab bila konsisten pakai setiap malam, memang hasilnya sangat SUPERB lah..
moist sangat kulit ni..lembut macam kulit bayi..sedap je pegang..



Sapukan ia rata di seluruh muka dan leher.

Nak kongsikan:

√ Krim ini bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit.

√ Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam

√ Scullap mencerahkan dan melegakan keradangan

√ Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit

(pas selesai solat isya'..saya akan terus tepek..sebab takut terlupa..tapi memang best! suami pun perasan..dah berkali2 kena puji..hehe, sebab lembut, moist je...)

haaaa....pilihan terbaik untuk yang masih tercari-cari produk skincare...
Overnight Renewal Whitening Cream adalah salah satu daripada 7 produk yang ada dalam set skincare Nutriwhite.

Kalau tanya saya?
Saya memang teruja bila menggunakannya, dan saya memang pakai satu set.
Penggunaan yang MENJIMATKAN!!....
Jimat duit saya...hihihi..sebab pemakaiannya sedikit sahaja...

ok, kalau nak try...nak memilikinya...boleh hubungi Elly..
saya dah pakai 2 tahun set skincare ni...dan akan terangkan cara pemakaiannya.. ;)
kalau ibu hamil, tiada masalah untuk menggunakannya...best tauuuu....


    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid


Friday, 11 September 2015

VITAMIN C yang SUSTAINED RELEASE

Perbezaan Vitamin C SHAKLEE....

Kenapa SHAKLEE menamakan Vitamin C nya "SUSTAINED RELEASE"?
haaa....ada sebabnya...ada fungsinya...

Kalau nak tahu, Vit C Shaklee berbeza dengan Vitamin C jenama lain disebabkan perkataan SUSTAINED RELEASE itulah...

Ianya bermaksud, "Sains pembebasan yang berterusan secara semulajadi".
Di mana, setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (525 mg) dan pembebasan (pelepasan) 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.

Ujian klinikal telah membuktikan bahawa vitamin C di dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (di ambil dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam.



Banyak khasiat yang menarik, hasil konsisten bersama
Vitamin C Sustained Release Shaklee ini.

Apa pula komen daripada Dr. Aznan, seorang pakar bedah di HUKM tentang kehebatan khasiat Vitamin C Sustained Release ini. Mari kita ikuti perkongsian testimoni ini daripada kenalan beliau, Ustaz Muhammad Shauqi, salah seorang pengasas daripada Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP), Kajang.


Vitamin C Sustained Release Shaklee memang direkemen!!!
TERBAIKKKKK.............!!!!!!!


Kesan Vitamin C Shaklee yang sangat mengujakan diri saya dan suami...alhamdulillah dengan izinnya...

Anda mahukannya??..
ok..boleh aje... call Elly ok??.. ;)


    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid




Thursday, 10 September 2015

MLM SHAKLEE MEMATUHI SYARIAH


Yes!!!....HAMPIR tak percayalah..saya masih setia bersama SHAKLEE!!
huh..kalau dulu sebut MLM ...errmm..perasaan negatif mula menerawang dalam diriku!!!
Suami pun ada kisah tersendiri dengan MLM...
termasuklah diri saya sendiri..yang sememangnya "HANGAT-HANGAT TAHI AYAM" sahaja...

Tapi...tidak dengan SHAKLEE!!
BEZA AMAT-AMAT!

>> YURAN KEAHLIAN?
Murah bebenor... tak la sampai kena buat loan...
RM80.00 SEUMUR HIDUP!!!
dan yang paling terkesan... tiada sistem 'pairing', tiada istilah orang join, upline dapat komisyen.


                           
Artikel berkaitan hukum menjalankan perniagaan MLM


Kalau nak FREE MEMBERSHIP...ada caranya!.. dan dengan kelayakan FREE MEMBERSHIP ni..dapatlah "BONUS" next month nya..

Konsep SHAKLEE, ada jual..ada beli.. bukannya ada harga-harga kemasukan secara pakej ...DIAMOND ka...PLATINUM ka.. GOLD ka.. semua sama je..RM80 seorang seumur hidup...

>> GROUP COACHING BEST!!
tak sangka!!..
mudahnya berbisnes SHAKLEE..

tapi JANJI KENA KUAT SEMANGAT dan kena bertindak LUAR BIASA laaa...
Tips nak BERJAYA JADI JUTAWAN semuanya disediakan.. hanya terpulang pada empunya diri..KAU NAK BUAT...ATAU KAU NAK DUDUK JE DIAM SITU???

Mentor yang hebat!.. dah pun ada MODEL MENTOR yang telah berjaya dapat 5-6-7 angka dalam sebulan..berbulan-bulan!!..TAPI itu bukanlah suatu yang membuat diri saya tertarik pada awal join Shaklee ini..sebab...saya sebenarnya tak tahu SHAKLEE ni MLM..dan tak tahu pun bisnes Shaklee ni kalau buat betul-betul dapat menjana pendapatan yang tidak terjangkau dek akal...
niat mulanya, nak tolong ibu menyusu, ibu hamil sihat dan dapat menyusukan bayinya sehingga usia 2 tahun...

Pendapatan 5-6-7 angka yang sebenar, adalah fokus saya untuk melangsaikan hutang piutang riba kami..dan ingin memberi manfaat pada orang yang memerlukan.

>> AMALAN ROHANI DITEKANKAN!!
Alhamdulillah...saya sekarang lebih bahagia tenang dengan kehidupan yang ada matlamat dunia akhirat...hendak berniaga dalam menegakkan agama Islam...menjauhi Riba, Hutang.. nak setelkan hutang piutang yang ada niiii... baru lah tak terasa terbeban... ;)

Kalau tak join grup JUTAWAN SHAKLEE ni..serius, saya seorang yang selalu bernegatif...dan juga nak memulakan amalan-amalan rohani tu pun...rasa macam payah sangat!..


Tapi, grup kami memang menerapkan amalan rohani ini...seiring laa...KAYA JIWA..KAYA HARTA..kan?
alhamdulillah, mentor saya ada anjurkan kelas tafsir Al-Quran setiap minggu... saya dan suami bersama-sama menghadiri kelas tersebut.



  
Saiful Nang dan Ustaz Shauqi adalah salah seorang 
daripada 20 orang pengasas Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP).



Setiap minggu diadakan, tenaga pengajar tetap adalah Ustaz Shauqi

Syukur, apa yang kami nampak, setiap perniagaan perlu dijalankan dengan berpandukan sistem Al-Quran.

Bersandarkan ayat Al-quran, surah As-Saff (61), ayat 10-11, ~tawaran berniaga dengan ALLAH.

Tafsiran ayat 10;
"Wahai orang-orang yang beriman! Mahukah kamu Aku tunjukkan suatu perdagangan yang dapat menyelamatkan kamu dari azab yang pedih?"

Tafsiran ayat 11;
"Iaitu kamu beriman kepada Allah dan Rasul-Nya dan berjihad di jalan Allah dengan harta dan jiwamu. Itulah yang lebih baik bagi kamu jika kamu mengetahui"

**Asbabun Nuzul ayat 11;
"Sa'id bin Jubair meriwayatkan, ayat ini diturunkan berkenaan dengan kaum muslimin yang tatkala QS 61:10 diturunkan, perniagaan tersebut, tentu kami akan memberikan segenap harta dan keluarga untuk itu." 
(HR. Ibnu Abi Hatim)

Dan ianya perlulah dilaksanakan secara "KAFFAH" (total, bersungguh-sungguh, buat sampai habis).
Bersandarkan pada surah Al-Baqarah (2), ayat 208...


                                                                    Tafsiran ayat 208;

"Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam Islam keseluruhan(kaffah), dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaitan. Sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagimu. [QS. 2]"

rujuk harfiah per kata .. maksud kata demi kata... ada word "kaffah" dalam ayat 208 tu.

nampak tak PERKATAAN KAFFAH TU..
Allah suruh masuk secara keseluruhan..
kalau kita baca ayat ni tulis, masuk dalam islam secara keseluruhan

TAPI KALAU KITA KAJI AYAT tu... huraiannya:
dalam apa pun TUGASAN/PEKERJAAN YANG KITA MASUK, masuk secara "KAFFAH", tugasan/pekerjaan kita sebagai peniaga sebagai ibu isteri sebagai apa-apa pun.

Kalau dikaitkan dengan bisnes Shaklee yang kami join ini...makanya, kami kena laksanakan ia secara KAFFAH...buat sampai habis...keseluruhan, total...bersungguh-sungguh, untuk apa??.. untuk misi menegakkan Islam di dalam perniagaan dalam membasmi HUTANG/RIBA... dan membantu memberi manfaat pada orang lain.
ramai yang banyak hutang kan..termasuk jugalah saya dan suami...huuhuuuh...

Kalau cakap pasal hutang/riba pula..pun ada ayatnya dalam Al-quran..tapi..nanti saya kongsikan ye.. hihihih...

SHAKLEE MLM BEST
Saya bersama award yang diterima...
replika kunci kereta..tanda saya mendapat
"CAR BONUS" dalam bentuk CASH setiap bulan!!

>> CASH BONUS!!
Tiap bulan masuk bonus!!..
Tiap tengah bulan pulak tuh..
tersenyum syukur...alhamdulillah...dapatlah melangsaikan hutang riba kan... hihiih...

>> CAR BONUS!!
Tak dapat kereta...
tapi dapat dalam bentuk CASH RM...setiap bulan tauuuu....

SERONOK syukur..kalau tak nak beli kereta..duit tu boleh simpan bayar hutang ke..saving ke... target tabung umrah/haji ke...

>> BONUS MACAM-MACAM!!
Alhamdulillah, pelan marketing SHAKLEE adil dan saksama!!..
siapa yang buat lebih, dia dapat!
siapa yang tak buat??.. tak dapatlah apa-apa!!..
kiraan BONUS yang MENARIK!!..

dan...tiada istilah UPLINE GOYANG KAKI!!..Tiada istilah DITINDAS...
Walaupun anda ada 100 orang anak yang join, tapi maybe dalam 60 orang sahaja yang aktif, kiraan bonus hanya berdasarkan 60 orang sahaja..BUKANNYA berdasarkan 100 orang tu..
kiranya bonus kami tu, bukannya senang nak dapat tau...bukannya lagi ramai join..lagi banyak bonus dapat.. hohohoho..salah konsep tu...

Shaklee is, lagi ramai anak empayar yang aktif dan semangat waja...berusaha gigih...yang buat sungguh, lagi banyaklah bonus tu akan dapat!!!... opppss.. bukan upline je dapat tau... mereka pun akan dapat apa yang upline dapat..
dan yang paling best??.. Ada terjadi BONUS downline lagi BESAR dari upline... haaa.. best ke best?? Adil..sungguh ADIL!!

Pembelian stok pula, harga yang sama dengan apa yang upline beli. Tiada istilah, aku dah rank tinggi...aku dapat less banyak... kau baru join...kau beli dengan harga biasa...
Sama rata..adil saksama..

>> TRIP FREE 6 STAR!!
Alhamdulillah, Shaklee menawarkan free trip ini ADIL dan SAKSAMA...
Untuk yang MUSLIM..sangat-sangat beruntung...dapat pilih samada nak ke Umrah/Ziarah ataupun ke negara Europe...

Yang mana bangsa Cina, India tu...mereka hanya ada pilihan untuk ke negara Europe sahaja.

Syukur alhamdulillah, tahun lepas saya dapat tiket international...dan satu tiket local (tidur di Hotel Sunway). Tiket international tu saya berikan pada suami...sebagai hadiah kerana telah banyak menyokong dan berkorban untuk saya, walaupun pada awalnya tidak menyokong. Kami sepakat memilih Umrah/Istanbul ketika itu...

Tak terkata, pabila dapat peluang sebegini...menjalankan ibadah umrah dengan layanan VVIP...siapa sangka??.. sebab, kami dulu plan nak pergi sendiri.. bila dapat peluang begini, rasanya perlu di grab dengan sewajarnya..

Kalau pergi sendiri, tak de la nak merasa hotel yang best, layanan VVIP, melawat tempat-tempat yang menarik...makan tempat restoran yang sangat terbaik... rezekilah pada kami... hasil usaha penat lelah saya berbisnes SHAKLEE..berbaloi....

tahun ini pula, pilihan antara Umrah/Dubai atau Itali. Saya buat pilihan untuk ke Itali. Tapi bukan saya yang pergi...saya berikan pada mama saya pula..
errmmm, pada saya...saya puaskan hati orang tersayang saya dahulu..yang banyak berkorban, mendoakan kejayaan saya dalam bisnes Shaklee ini...

Kali ni, dapat satu tiket international juga..so mama je la yang pergi...
In shaa allah, penerbangan pada November 2015 ini...musim sejuk tuu.. tak pe, Shaklee akan sediakan jacket, mafla, beg semua...plus...DUIT POKET  tauuu... huhuhu..best sungguh!!..

Hotel bukan calang-calang..memang 6 star hotel.
Penerbangan kali ni ke Itali, 3 kapal hanya dari Shaklee Malaysia..
alhamdulillah...ramai yang dapat rebut peluang keemasan ni!!..

SHAKLEE MLM BEST
Saya pilih ITALI...

Untuk dapatkan tiket international/local ni, ada caranya pula..haaa...semuanya berdasarkan pencapaian kita dalam tahun yang lalu...

ALHAMDULILLAH...kerana itulah saya masih bertahan...dan sayangkan empayar SHAKLEE saya!!..

Empayar saya sedang berkembang pesat!!...
Gelaran mommy, nanny, moyang..sume dah ada dah...hihihi...


SHAKLEE MLM BEST
Keluarga saya adalah penyokong terhebat saya!!!

JOM SERTAI ELEGANT MILLIONAIRE CASTLE (EMC)!!
Hubungi Elly sekarang untuk mengetahui lebih lanjut...
in shaa allah...Elly bantu dan guide anda... ;)



    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid