I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Thursday, 17 September 2015

KENDURI KESYUKURAN MADETILL ..TERJUMPA IRMA HASMIE

Alhamdulillah, sekali lagi berpeluang bersama keluarga besar MADETILL Event Management (MEM) di kilangnya yang terletak di Balakong, Selangor pada 16 September 2015.

Kilang ini satu-satunya di Malaysia yang membuat "DOME FOOD WARMER" sejak tahun 1998. haaa... pernah nampak kan dome yang selalu digunakan semasa kenduri kahwin tu??... haaa... inilah dia kilangnya yang membuat dome tersebut....

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Kilang MADETILL Event Management terletak di
Kawasan Perindustrian Taming Sari, Balakong, Selangor.


MADETILL Event Management menawarkan pelbagai perkhidmatan jual dan sewa seperti di dalam gambar di bawah....


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT


Jemputan daripada Pengarah Urusan, Tn Hj Harun kepada suami saya...kami penuhinya, atas urusan teman perniagaan syarikat suami dan ayah mentua saya.

Seperti biasa, Tn Hj Harun mengalu-alukan kedatangan para jemputan, sanak saudara, rakan-rakan...dari satu meja, ke satu meja melayan tetamu.. sangat humble, sangat "ayah-ayah", pada pandangan saya...

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Tn Hj Harun, Pengarah Urusan Madetill Event Management
menyambut kedatangan kami

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Suami dan Tn Hj Harun


MADETILL EVENT MANAGEMENT


Ramainya tetamu, macam kenduri kahwin pula.. tapi yang bezanya tiada pasangan pengantin...hihiih... 5-6 khemah yang telah didirikan. Pelbagai juadah makanan yang ternyata sangat menarik perhatian kami... errrmmmm... macam-macam makanan ada... pergi jela kat gerai-gerai tuuu...


MADETILL EVENT MANAGEMENT




MADETILL EVENT MANAGEMENT



MADETILL EVENT MANAGEMENT
Beratur...nak ambil kambing....
tu dia kepala anak saya..Emeer Darwisy..nak pergi beratur juga..hihiihih


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Kebiasaan, gerai kambing lah yang habis dulu.... normal kat semua kenduri kannnn...  ;)


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Cendol!! 


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Ambil sorang satu..nanti berebut....


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Sangat klasik, tradisional...
putu mayam dimasak pada masa tersebut..
baru saya tahu, cara masaknya macam mana...


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Anak-anak khusyuk minum cendol...
En suami ambil capati..cicah dengan kari daging kambing kisar...
serius sangat menusuk kalbu laa kuahnya... yummmeehhh!!


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Putu mayam yang sangat special pada saya..
sangat halus buatannya, habis 3 keping..untuk saya seorang..
eh, tapi makan berdua..(baby in tummy...hiihih)


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Nasi minyak yang sangat menyelerakan....beratur orang nak ambil..


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Melayan anak-anak makan putu mayam..
tak selalu mereka jumpa..hiihihih
Suami melayan anak-anak, saya menjenguk showroom...sebelum tu, saya dah tanya pada Tn Hj Harun... boleh tak saya nak ambil gambar???.. saya nak masukkan dalam blog saya..
Tn Hj balas.. ehhh..boleh-boleh...ambil laaa... ihihiihih....
maka?? apa lagi??.. tugas saya bermula... ahakkksss...



MADETILL EVENT MANAGEMENT
Kaunter showroom


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Deretan barang-barang yang disewa/dijual..
dari MADETILL EVENT MANAGEMENT


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Bekas air pun nak bagi nampak esklusif...
dibalutnya dengan kain tuuuu...
lain daripada yang lain...kan??


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Jenis-jenis kain juga dipamerkan, untuk pelanggan memilih tema pilihan


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Contoh, tempat makan beradap bagi pasangan pengantin..
huiii..sangat esklusif...
alas meja tu..berkilat-kilat .....perrggghhh....


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Nampak tak mengerlapnya alas meja beradap pengantin tuuu... hihihiih


MADETILL EVENT MANAGEMENT
Pilihan design meja VIP,
konsep tema HITAM/PUTIH

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Pilihan design meja VIP, 
konsep tema CREAM/WHITE

MADETILL EVENT MANAGEMENT
Pilihan design meja VIP, 
konsep tema GREEN/ BLACK

Bila dah kenyang, dan setel tangkap gambar sekitar... tiba-tiba ternampak seseorang yang dikenali ramai...memang saya dimaklumkan oleh suami, pelakon Irma Hasmie adalah anak buah kepada Tn Hj. Harun.

Apa lagi??.. hihihiih... saya pun katalah... "Bang, Elly nak ambil gambar dengan Irma Hasmie boleh tak?..", suami senyum je..dan izinkan...



IRMA HASMIE
Saya bersama Irma Hasmie sedang memangku anaknya.

Alhamdulillah, syukur...dapat lagi peluang merasai kenikmatan rezeki yang dikurniakan oleh Allah swt....kenyang dah kami....makanan yang disediakan semuanya sedap belaka... ;)

Errmmmm...amacam??.. bagi anda yang masih tercari-cari untuk sewaan/ atau nak beli... kualiti dari MADETILL amat bermutu tinggi!!!...
Boleh layari website MADETILL untuk keterangan yang lebih lengkap, boleh klik di sini.

Terima kasih kerana sudi membaca... ;)

Salam sayang;
Elly Khalid







2 comments:

  1. Pertama kali Sha tahu ada kilang yang buat dome kat Malaysia ni. Ingatkan kita hanya beli dari luar. Tapi tengok dalam gambar pun dah nampak yang dome nya tu berkualiti. Dan berat. Hehe.
    Kalau datang event macam ni, dapat kari kambing tu, peh. Sedapnya! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sha...tu laaa... rasa bangga ngn Tn Hj Harun ni...very humble, like ayah-ayah...
      respek dengan usahawan MUSLIM...kannnn...

      haaa...mmg sodap puuunnn kari tuuu...hahahhaha
      tq sha for drop by here....

      Delete