I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Thursday, 8 January 2015

DULU HITAM KUSAM, SEKARANG CERAH BERSIH GEBUS MULUS!!

Assalammualaikum,

Hari ni saya nak kongsikan cerita saya sendiri..
Dulu-dulu, saya memang gelap..dari zaman sekolah rendah saya memang dah terdedah pada cahaya matahari dek join kumpulan pancaragam sekolah.

Masuk sekolah menengah, sibuk pula berkawad pengakap. Kena lagi cahaya matahari.

Masuk Uitm, berkawad juga dalam pasukan Pertahanan Awam Malaysia. Dah la saya masa tu jadi Timbalan. Jadi memang kena aktif la turun kawad ni. Kena lagi cahaya maatahari.

Errrmm..macam mana laa kulit saya tak semakin gelap, gelap, kusam, kelam?.. Banyak sel mati kan??..

Kalau nak tahu, saya pun pernah cuba satu produk kecantikan buatan Malaysia. Tapi kan, serius memang nampak kulit muka saya bak kulit bayi, cerah bak putih telur...tapi? Kalau tengok kat lengan saya?.. hahahaha,,,, beza kot warnanya?...FAKE giler...

Produk kecantikan tersebut buatkan kulit saya mengelupas teruk. Macam kucing rasanya...sebab mengelupas kat tepi-tepi bibir, kat pipi, dahi. Teruk betul muka saya masa tu. Malu tau nak jumpa orang... asyik bawa Baby Oil je dalam beg. Sebab kalau kering je, saya terus sapukan supaya tak nampak mengelupas yang teruk.

Tapi bila kena cahaya matahari, basuh muka ke,,memang sakit pedih laa..hanya tuhan je yang tahu. Tapi sebab nak cantik??.. tahan jelaa..

Tu la akibatnya..nak cantik secara MUDAH, MURAH, CEPAT!! tak fikir kesan, implikasinya.
Padan muka saya kan?? huhuhuu,,,,

Tu cerita dulu...sekarang, setelah bergelar Pengedar Shaklee, saya telah mula consume Collagen Powder, ESP, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, B Complex dan lain-lain.

Dan bermulalah episod saya bertukar wajah...hahaha...
bertukar wajah ke arah yang lebih semulajadi.

Tengok sikit transformasi saya nih...serius saya tak memakai makeup pun, hanya pakai lipstick dan celak je. Gambar tidak di edit langsung tau..memang itu original tau...



Sesungguhnya baru saya menyedari dan belajar dari kesilapan..bahawa kalau nak cantik, kulit fresh kena bermula dari dalaman. Dalaman kena bersih, detoxkan dulu toksin tu, bersihkan saluran darah dan darah kita.. barulah kebersihan, kesucian wajah tu akan terserlah...walllaahhh... hehehehe

Kalau tengok pada gambar saya bertarikh 11/3/2013, masa tu saya dalam pantang. Muka tembam sebab baru lepas bersalin masa tu kan?.. Memang tekstur kulit muka saya sangat teruk. 
~ pori besar
~ parut jerawat
~ tona tak sekata (disebabkan produk kecantikan mengelupas tu)
~ kusam
~ kelam
~ tak berseri
~ kering

Semasa dalam pantang, bermula episod saya consume Collagen Powder dan Vivix daripada Shaklee. Semasa hamil saya consume ESP, Vitalea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Omega Guard sahaja.

Dan saya pun telah mencuba juga produk kecantikan skincare Shaklee iaitu NUTRIWHITE. Maksudnya, dalaman dan luaran saya consume. Semuanya daripada SHAKLEE.

Alhamdulillah, berkat kesabaran yang tinggi, maka hasilnya nampak begitu mengujakan diri saya sendiri. heheheh.. dulu memang saya tak percaya bila google testimoni review pengguna Shaklee, kata muka boleh cerah cantik mulus gebus. Saya selalu kata dalam hati, alaa...edit kot?? alaa.. tipulahhh!! Tapi, rupanya bila kita mula konsisten dan ada sedikit nilai kesabaran, in shaa allah... akan dapat juga hasilnya.

Sekarang, ianya dah terjadi pada saya sendiri.
~ kulit cerah
~ kulit jadi lebih moist
~ tona sekata
~ pori mengecil
~ parut hilang
~ jeragat semakin pudar
~ kulit lebih fresh

Oppss...bulan ni ada tawaran terbaik daripada Shaklee tau...khas untuk anda yang inginkan kulit yang fresh, bersih, clear, gebus, mulus, jom dapatkan daripada saya!!
Anda akan dapat kesihatan dalaman dan juga bonus luaran!!

TAK PERCAYA??.. haaa..kalau yang tak percaya tu lah kena cuba...
nanti mesti jatuh cinta!! 

DAPATKAN TAWARAN DISKAUN 20% DARIPADA SAYA SEKARANG!
+ FREE MEMBERSHIP
+ BERMACAM-MACAM LAGI YANG BEST!!

BERMINAT?? Hubungi...

ELEGANT LADY;
Founder Elegant Millionaire Castle (EMC)
Elly aka Mommy Elle
Pengedar Shaklee
0192221610

No comments:

Post a Comment