I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Wednesday, 26 August 2015

SAKIT JANTUNG ~ JANGAN DIPANDANG REMEH...

Abah saya mengalami sakit jantung... errmmm... masih menerima rawatan susulan di Institut Jantung Negara (IJN)... 

Abah memang suka makan gulai lemak cili padi.. yolahhh..orang Nogori kannn..haruslah itu menjadi satu kewajiban menunya... hihihihi... ;)

Anyway..masa muda tak nampak la kan..
Tapi bila usia meningkat...oppsss...

Bila abah membuat check body, saja je sebenarnya masa tu..nak tengok tahap kesihatan badannya.. alamak!!.sekali result??..
Tahap kolesterol tinggi..dan ada simptom pada JANTUNG..ada saluran tersumbat di jantungnya...

Allahuakbar... masa tu...hanya mampu doa yang terbaik buat abah...
dan semasa di IJN...rawatan angiogram telah dilakukan...ada dalam 2-3 saluran yang tersumbat... banyak sangat kolesterol tersumbat...kena letak besi bagi membolehkan darah mengalir dengan sempurna.. sebab katanya, saluran darah ke jantung abah dah sempit..disebabkan kolesterol penuh...

Itulah sebabnya, jantung tak boleh berfungsi dengan sempurna.. boleh terjadi juga serangan jantung secara tiba-tiba...
nampak luaran sihat je kannnn... tapi kita tak tahu tahap kesihatan organ penting dalaman kita macam mana...

Dan abah pernah jatuh dalam toilet seorang diri...pengsan..huhuhuhu... terkena serangan jantung...
errmmm..ribut melanda jiwaku masa tu..hati tak tenang..masa tu kat ofis...

Masa abah terima rawatan IJN tu..saya masih belum mengenali SHAKLE...
Sehinggalah saya telah menjadi Pengedar Shaklee yang sah.,,maka saya syorkan pada abah..untuk makan juga Shaklee di samping ubatan yang dibekalkan dari IJN....

Hasilnya..alhamdulillah...abah konsisten mengambil Shaklee, memang ada healing crisis yang melanda diri abah..tapi saya katakan..banyakkan bersabar dan banyakkan minum air masak..tu proses healing..nak buangkan toksin dalam badan tuuuu...

Alhamdulillah...syukur..hasil konsisten, pabila check up di IJN..reportnya semua CANTIK!!.. Doktor memuji result abah... syukur..syukur..syukur... nampak perbezaan resultnya sebelum dan selepas mengambil SHAKLEE..

Dengan izinNYA juga kan..kita hanya mampu berusaha....di samping ubatan dari hospital tuuu...
huh..kalau tengok bakul ubatnya..adoi..selonggok!!!...

Errrmmm..jom kita lihat pula...
APA KAITAN JANTUNG DENGAN KEPERLUAN OMEGA-3 daripada OMEGA GUARD SHAKLEE?

OMEGA GUARD SAKIT JANTUNG



1. Melindungi Jantung
Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

2. Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Hargailah kesihatan anda selagi masih sihat...jangan ditunggu pabila sudah sakit..baru nak mencari rawatannya...

Ingatan untuk diri saya juga..huuhhuu...sebab saya pun jenis yang suka makan masakan lemak cili padi... adoiiilaaa haaiii... so far, check body hari tu...alhamdulillah ..organ penting dalaman saya bebas dari lemak/kolesterol... ;)

Rajin-rajinkan diri untuk buat pemeriksaan body ye...jangan ingat luaran nampak sihat.... dalaman pun sama sihat...

Terima kasih kerana membaca...moga sama-sama beringat...
Jaga diri..jaga kesihatan..
Inginkan sesuatu yang terbaik untuk JANTUNG anda??..
Boleh hubungi Elly sekarang... ;)

    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid

No comments:

Post a Comment