I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Saturday, 29 August 2015

MEMANCING DENGAN BERTENAGA

Gambar: My Bff, teman sekerja, teman bermanja, teman bersenda.. suamiku yang sangat addicted dengan "Fishing"!!

Menaiki bot untuk memulakan agendanya...

Dah dapat suami hobi gini, saya kena banyak sabar..huhuh..kerap juga dia mengikuti trip dan ada juga untuk shooting majalah pancing... ;)

Dulu..sebelum kenal SHAKLEE, suami harapkan pada Air Asam Boi untuk elakkan rasa loya, angin di tengah lautan...

Tapi, sejak isterinya ni dah jadi Pengedar Shaklee yang tegar...maka saya sentiasa pastikan bekalan satu tong "Performance Drink" untuknya..


APA ITU PERFORMANCE DRINK

ORANG SEKARANG hanya tahu minuman isotonik (sport drinks) untuk PEMBERI TENAGA & HIDRATKAN BADAN...di mana ianya berkarbonat (bergas) dan mengandungi gula berlebihan.

Anda sudah penat dengan minuman isotonik tidak sihat yang berlebihan gula & berkarbonat?

Jika anda adalah peminum tegar minuman isotonik, Performance Drink Shaklee adalah satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat malah kurang gula (less sugar)!

Saya syorkan untuk keperluan anda sekeluarga!! Kenapa ye?
Untuk suami, anak-anak supaya kekal bertenaga, aktif dan ceria!!

SIAPA YANG SESUAI

√ Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).

√ Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.

√ Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.

√ Para pesakit yang menghidap gout.

√ Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.

√ Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.

√ Anak-anak yang demam.

√ Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.

√ Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.
(bahaya selalu minum isotonik bergas ni..lama-lama boleh menghidap penyakit diabetes pula dek kandungan gula yang berlebihan)

Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee?

> Bebas gas atau tidak berkarbonat.

> Kurang kandungan gula (less sugar).

> Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!

> Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Mancing sehari setengah..hari pertama dapat 12 ekor ikan tenggiri, 7 ekor ikan layaran...18 kali lucut. Nak dapatkan tenggiri, suami menggunakan kaedah TROLLING..'sailfish' (layaran) pula menggunakan kaedah DRIFTING...
(errmmm, hanya pemancig je yang tau term-term ni...hihihihi)....

Mancing hari kedua, setengah hari je dapat mancing, sebab ribut melanda.. tapi dapat juga hasilnya...Tenggiri 8 ekor, Sailfish pun dapat 8 ekor jugak!!>.

Purata berat tenggiri 4-8kg...
Sailfish berat antara 45-85kg... errmmm berat kan??.. macam berat saya.. 46kg...hahaha.. idok ler berat saya 85kg tu haaa... hihiihih...



Sebelum, semasa dan selepas berjuang untuk mendapatkan hasil..
minuman Performance Drink sentiasa bersama.. ;)

Yeay!!..Ikan tenggiri fresh weh.. sedap betul dapat makan ikan fresh niii...

Suami bersama Ikan Layaran yang ditangkap olehnya (Sail Fish)
bukan selfish/selfie ye..hahaha.. semasa trip di Pekan, Pahang..
Ikan ni tak boleh dibawa balik.. siapa yang dapat naik ikan ni..
dah dapat INTERNATIONAL LICENSE..


APA KOMEN ENCIK SUAMI pabila pulang sebagai "NELAYAN"... (hihihi)...

katanya, "Abang minum air Performance ni..rasa tenaga tu lebih!! dulu tak penat!! kalau dulu 'jigging' 150m tak larat, pastu mesti terduduk sebab kepenatan badan dan tangan..tapi pas pekena air PD (Performance Drink).. selamba je nak tarik joran tu!!.."

ohohoh!!.. Gang trip hairan tengok "performance" suami yang agak SUPERB LUAR BIASA!!.. mulalah mereka bertanyakan rahsia..

Tentulah "PERFORMANCE DRINK" menjadi pilihan!!...
bekalan satu tong yang dibawa HABIS LICIN bila mereka pun nak merasai kehebatan penangan air ini!!.. yela..masing-masing nak jugak naikkan ikan-ikan yang besar-besar..


Jom bancuh sekarang!!..

hahaha..So para pemancing di luar sana??.. nak tiru macam En suami?? ke nak join pergi trip bersama??..hihihi..tiap bulan, ada je agenda dia dengan geng fishing dia...

oklaa..macam terliur pulak tengok gambar En Suami tengah bancuh tu..nak minum jap la..
terima kasih kerana sudi membaca... errrmmm...ni pengalaman suami saya sendiri tau... hihihi... so memang cerita dari hati sungguh nih... ;)

    ELLY 0192221610
    SID: 914472
    COD: PUTRAJAYA, NILAI, SALAK TINGGI

    Emel: syamelly29@gmail.com


    Salam sayang;
    Elly Khalid

No comments:

Post a Comment