I LOVE TO SHARE MY TRUE LIFE, TRUE LOVE, TRUE MOTIVATIONAL, INSPIRATIONAL, TRUE HEALTH, TRUE BEAUTY WITH THE TRUE NATURAL SUPPLEMENTS..
WELCOME HERE AND THANK YOU FOR VISITING SUPERBGOJES.BLOGSPOT.COM

Tuesday, 6 October 2015

HASIL KERJA KELAS BLOG & SEO

Alhamdulillah, berkat mendapat ilmu daripada kawan-kawan seangkatan di dalam Shaklee, dan juga jasa baik mentor saya yang mengizinkan kami menimba ilmu di pusat latihannya, Faizworld Training Centre di Bangi....


Menimba ilmu blog & SEO
Mentor Shaklee saya, Pn Shareeza Hashim sering memberi sokongan dan dorongan dalam usaha untuk anak empire Jutawan Shaklee rajin ber'blog.

Pelbagai aktiviti dan juga diwujudkan Kelab Blogger Jutawan Shaklee khas untuk yang telah hadir ke kelas ini di bawah tenaga pengajar Pn Mashitah Mamat dan Pn Karina.



Walaupun dalam menimba ilmu, anak-anak tetap di depan mata..
seronok betul... ;)

Pada yang telah hadir ke kelas, secara automatik akan dimasukkan ke dalam Kelab Blogger Jutawan Shaklee. Dan kepada yang nun jauh dari Bangi, ataupun yang mana tidak kesampaian untuk hadir atas sebab dalam pantang ke...sakit ke... boleh juga dimasukkan ke dalam Kelab ini. Tapi kena mematuhi syarat...hihihi..kena interview dulu dengan Pn Shareeza... ;)


Closed Group di FB untuk Kelab Blogger Jutawan Shaklee

Sepanjang berada di dalam closed group Kelab Blogger Jutawan Shaklee tersebut, kami diberi cabaran untuk update entry dalam sebulan. Sistem point digunakan pada kami, dalam usaha membangunkan blog kami.

Kawan-kawan dalam tu berlumba secara sihat dalam usaha update entry. Ye la, nak dapatkan semangat waja, kenalah secara berjemaah kan... kalau sorang-sorang yo... tak jadi dohhh... tak naik semangat tuuu... 

Anyway, memang dimaklumkan awal oleh admin bahawa akan diumumkan pemenang bagi TOP UPDATE ENTRY... tapi, bagi saya...saya buat, berblog bukan sebab untuk mendapatkan sesuatu hadiah, reward daripada mentor saya...

Tapi, lama-lama saya rasa seronok...sebab blog inilah tempat saya kongsikan ilmu, pendapat, kisah, dari hati saya...ikhlas tau... sebab nak semua orang aware tentang kesihatan dan lain-lain... ;)

Ermmm... semalam saya dikejutkan dengan berita....


Nama saya dapat tempat kedua dalam senarai TOP 10


Alhamdulillah, sungguh saya tak sangka!!!... oh...hadiahnya tak tahu laa apa ye..hihiihih... tapi yang nyata, semua pakat rajin nak update blog dah sekarang secara konsisten...

llazi na aaamanu wa 'amilussoolihat.

Aamanu - Iman - Ilmu + Keyakinan
'Amilu - amal - kerja buat (nampak) + hasil 

Jadi nak buat apa-apa, kenalah berilmu beserta iringan yakin...
dan dah ada ilmu, kenalah diamalkan, dilaksanakan,,(membuat kerja)...
barulah menampakkan hasilnya...

Betul ke betul?
in shaa allah...kalau apa-apa kerja kita didasarkan dengan Basmallah...

Oklaa... nanti saya sambung lagi..berdebar menanti hadiah niii..hihihiih


Salam sayang;
Elly Khalid

1 comment:

  1. Assalamualaikum
    senang sekali saya bisa menulis kisah nyata kami
    dan berbagi kepada teman-teman disini.

    Meski hidup dalam keprihatinan, karena hanya mengandalkan penghasilan dari jual gorengan, namun rumah tangga kami terbilang harmonis. Jika berselisih paham, kami selalu menempuh jalan musyawarah. Hal itu wajib kami terapkan untuk menutupi aib dan segala bentuk kekurangan yang ada dalam rumah tangga kami agar tidak terdengar oleh orang luar. Karena begitulah pesan dari para orang tua kami.

    Hari demi hari aku habiskan hanya untuk bekerja dan bekerja. Hal itu aku lakukan, selain sadar akan tanggung jawabku sebagai orang tua , juga ingin menggapai harapan dan cita cita. Yah, mungkin dengan begitu ekonomi keluargaku dapat berubah dan aku bisa menyisihkan sedikit uang penghasilanku itu untuk masa depan anak-anakku dikemudian hari. Namun semua itu menjadi sirna.

    Selanjutnya kami pun melangkah untuk mencobanya minta bantuan melalui dana gaib tanpa tumbal,alhamdulillah dalam proses 1 hari 1 malam kami bisa menbuktikan.

    Jalan ini akan mengubah kemiskinan menjadi limpahan kekayaan secara halal dan tidak merugikan orang lain.

    Alhamdulillah semoga atas bantuan ki witjaksono terbalaskan melebihi rasa syukur kami,
    saat ini karna bantuan aki sangat berarti bagi keluarga kami.
    Bagi saudara-saudaraku yg butuh pertolongan silahkan hubungi
    Ki Witjaksono di:+62852-2223-1459
    Supaya lebih jelas kunjungi blog
    ~~KLIK DISINI~~

    ReplyDelete